A Realnak a szezon megmentése a tét

<p>A Real Madrid esélyei a bajnokságban minimálisra csökkentek, ezért a királyi gárda számára a szezon megmentése a tét a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az elődöntő visszavágóján ma este a Juventust fogadják, amely Torinóban 2:1-re győzött.</p>

MTI-JELENTÉS

Carlo Ancelotti együttese szombaton 2:2-es döntetlent játszott a Valenciával, ezzel gyakorlatilag szertefoszlottak a bajnoki címről szőtt álmai, ugyanis két fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt a hátránya a Barcelonával szemben.

A BL elődöntőjében ugyanakkor korántsem reménytelen a helyzete, mivel a Torinóban lőtt gól nagyon sokat érhet.

„A legfontosabb, hogy higgadtak maradjunk, nem szabad meggondolatlanul támadnunk – mondta Dani Carvajal, a Real Madrid jobbhátvédje. – Torinóban a labdavesztéseink után tudott a Juventus veszélyt teremteni. Szerdán nyugodtnak kell maradnunk, türelmesen kell járatnunk a labdát, s hagyni, hogy ők fussanak.”

A madridiak számára jó hír, hogy minden bizonnyal visszatérhet a pályára Karim Benzema, és a szombaton sérülés miatt lecserélt Toni Kroosnak sincs komoly problémája, így ő is szinte biztosan bevethető lesz.

Az idén sorozatban negyedik olasz bajnoki címét begyűjtő Juventusban szintén lesz egy visszatérő, Massimiliano Allegri vezetőedző közel két hónap kihagyás után újra számolhat a világ jelenlegi legtehetségesebb középpályásának tartott Paul Pogbával. A 22 éves francia válogatott futballista szombaton kezdőként több mint 60 percet játszott a Cagliari elleni bajnoki mérkőzésen, és ő lőtte csapata egyetlen gólját az 1:1-es döntetlennel végződő találkozón.

A torinóit az elődöntő sorsolásakor a szakértők egyértelműen a leggyengébbnek tartották a négy együttes közül, és mindenki a Real Madrid továbbjutását jósolta a párharcból. A múlt keddi összecsapás nagyobb részében ugyanakkor uralta a játékot a Juve, amelynek Carlos Tévez és a korábbi Real Madrid-játékos, Álvaro Morata góljával sikerült győznie.

„Pihentető egy hét áll mögöttünk, köszönhetően annak, hogy a bajnokságot már megnyertük. Jól felkészültünk a visszavágóra” – mondta Giorgio Chiellini, a Juve védője, aki juventusos pályafutása legfontosabb összecsapásának nevezte a következő találkozót. A válogatott hátvéd hozzátette, mindenképpen gólt akarnak szerezni a Bernabéu-stadionban, mivel tisztában vannak azzal, hogy a Real vendégeként ilyen minimális előnyt nem lehet csak védekezéssel megtartani.

A madridi csapat 2011 áprilisa óta csak egyszer kapott ki hazai pályán a BL-ben: idén márciusban a Schalkétől, de akkor még úgy is továbbjutott. Az olaszok viszont a Borussia Dortmund és a Monaco ellen sem kaptak idegenben gólt.

Története során a Real Madrid az idegenbeli első meccseket követően 36-szor volt hátrányban a nemzetközi kupák kieséses szakaszaiban, ám 22-szer fordítani tudott. A legutóbbi négy ilyen alkalommal viszont rendre búcsúzott az aktuális sorozattól. A Juve ugyanakkor 41 olyan párharcából, amelyen megnyerte az első meccset, 33-szor továbbjutott.

A spanyolok sorozatban ötödször szerepelnek a BL elődöntőjében, míg az olaszok 2003 után először kerültek be a legjobb négy közé. Akkor éppen a Real Madridot búcsúztatták a négy között.

A két csapat a tavalyi BL-sorozatban is találkozott, a csoportkörben Madridban 2:1-re nyertek a hazaiak, Torinóban pedig 2:2-es döntetlen született. A Real és a Juventus eddig 17 tétmeccset játszott egymással, egy remi mellett mindkét együttes nyolc-nyolc győzelmet könyvelhetett el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?