A Real szerint zavart okozhat a videóbíró

Yokohama |

<div>Zinedine Zidane és Luka Modric szerint is zavarokat okozhat a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon alkalmazott videóbírós rendszer.</div>

Zidane, a Real Madrid edzője azt követően reagált a tornán tesztfázisban működő technológia használatára, hogy a Club América elleni találkozó utolsó percében a paraguayi Enrique Cáceres játékvezető alkalmazta azt annak eldöntésére, lesről indult-e a spanyolok második gólját szerző Cristiano Ronaldo. A partjelző nem intett lest, a bíró pedig röviden tanácskozott segítőivel, s végül megadta a mérkőzés utolsó másodperceiben esett találatot. A mexikói együttes játékosai azonban ezt követően is hevesen reklamáltak. „Ez egy új technológia, és az igazat megvallva nem igazán tetszik. Úgy vélem, zavarokat okozhat. Az első benyomásom az volt, hogy nem túl jó rendszer” – hangsúlyozta Modric, a Real középpályása. „Én is azt gondolom, hogy zűrzavarhoz vezethet, viszont a döntés nem rajtunk áll. Ha így határoztak, nekünk meg kell szoknunk” – nyilatkozta Zidane. A szerdai elődöntőben – amelyen a házigazda Kashima Antlers 3-0-ra legyőzte a kolumbiai Atlético Nacionalt – a találkozót vezető Kassai Viktor videós visszajátszást alkalmazott annak a büntetőnek a megítélésénél, amelyből Doj Soma megszerezte a vezető találatot a 33. percben. Ez volt az első eset, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos tornáján igénybe vették a videós visszajátszást. Az Atlético vezetőedzője, Reinaldo Rueda úgy fogalmazott, csapata az új fejlesztés áldozata. A videóbírót elsősorban góloknál, tizenhatoson belüli kérdéses helyzetekben, valamint azonnali piros lapoknál használják. A kétes szituációban hárman elemzik a felvételeket, melyek alapján a bíró megváltoztathatja korábbi döntését. A videóasszisztensek tanácsadó szerepet töltenek be, a végleges döntés minden esetben a játékvezetőé, aki a pálya szélén elhelyezett monitoron maga is újranézhet egy-egy esetet a végső döntés meghozatala előtt. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazda szerepel. A Real Madrid ellenfele a vasárnapi fináléban a japán bajnok Kashima Antlers lesz, amely első ázsiai csapatként jutott el a sorozat döntőjéig. Az América az Atlético Nacionallal mérkőzik a harmadik helyért, szintén vasárnap.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?