A pontrúgásokban bíznak

<p>A bennmaradásért küzdő DAC ma délután a szebb napokat látott exbajnok zsolnai csapatot fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 24. fordulójában. Hét pontot szerzett a tavaszi négy kör során a tulajdonosváltás óta feltámadt Radványi-legénység, míg ellenfele mindössze egyet.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

„Videón a zsolnaiak több meccsét láttam, megfiatalított, jó csapatuk van, amely kombinatív futballt produkál. A tabellán elfoglalt 10. helyük egyáltalán nem tükrözi a játéktudásukat – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – A védelmük viszont még nem állt össze, nagyon sok gólt kapnak a pontrúgások után. Ebben pedig mi jók vagyunk, ráadásul egész héten a rögzített szituációkat gyakoroltuk, remélem, sikerül feltörnünk a zsolnai védelmet.”

A Slovanból kölcsönbe érkezett Matej Jakúbek mellett Roman Gergel is kisebb sérüléssel bajlódik, a sárga-kékek mestere bízik benne, hogy az utóbbi, aki a csapat egyik kulcsembere, végül vállalhatja a játékot.

„Nem szabad teret adnunk a zsolnaiaknak, akik nagyon labdabiztosak, ezért az első perctől agresszíven kell futballoznunk. Bízom a csapatban és a lelkes szurkolóinkban, akik valóban tizenkettedik játékosként segítenek bennünket. Három ponttal szeretnénk meghálálni a buzdításukat” – jelentette ki Radványi.

Ha Gergel rendbe jön, akkor várhatóan csak egy változás lesz a múlt heti, Slovan elleni kezdőcsapatban, Nurkovics helyett visszatér Szarka Ákos, aki nem szerepelhetett az anyaegyesületével vívott derbin.

Rossz passzban vannak a hatszoros bajnok zsolnaiak, akik legutóbb november 2-án győztek (Nitra 2:0), azóta hét meccsen nyeretlenek. Tavasszal egy döntetlen (Myjava 2:2) és három vereség (Košice 0:1, Trenčín 1:2, Ružomberok 2:3) a mérlege Adrián Guľa edző gárdájának.

„Fiatal játékosaink nehezen viselik a rossz eredményeket. Szükségünk lenne egy győzelemre, ez lelkileg sokat segítene. Nem focizunk rosszul, de rendre ziccerek sokaságát puskázzuk el. Dunaszerdahelyen megpróbálunk javítani” – nyilatkozta a hírügynökségnek Viktor Pečovský, a zsolnai MŠK válogatott középpályása.

Dunaszerdahelyen eddig 16 alkalommal találkozott a két csapat, nyolc DAC-siker, négy döntetlen és négy zsolnai győzelem született, a gólkülönbség 18:14 a sárga-kékek javára.

Ősszel 1:0-s vendégsikerrel zárult a csallóközi meccs, míg az MŠK otthonában 0:0-al végződött az összecsapás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?