A pályamunkások is

London. Az európai labdarúgó-mérkőzések bojkottját mérlegelik az Angliában játszó neves fekete bőrű labdarúgók, ha nem sikerül megfékezni a stadionokban uralkodó idegengyűlöletet.

London. Az európai labdarúgó-mérkőzések bojkottját mérlegelik az Angliában játszó neves fekete bőrű labdarúgók, ha nem sikerül megfékezni a stadionokban uralkodó idegengyűlöletet. A hét elején számos érintett futballista fordult a brit Kick It Out nevű, idegengyűlölet elleni harcra „szakosodott” szervezethez hatékony fellépést sürgetve azután, hogy Anglia szombati, Szlovákia elleni Eb-selejtezője alatt Pozsonyban a hazai szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegették Emile Heskeyt és Ashley Cole-t. Sir Herman Ouseley, a szervezet elnöke Londonban bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben sor kerül a színes bőrű játékosok találkozójára, amelyen megvitatják, mit tegyenek az egyre gyakoribbá váló rasszista megnyilvánulásokkal szemben. Sir Herman közölte: néhány játékos, köztük Thierry Henry, az Arsenal és a francia válogatott csatára már támogatásáról biztosította azt a kezdeményezést, hogy a színes bőrű játékosok ne játsszanak a kontinensen addig, amíg az UEFA nem hoz hatékony intézkedéseket az idegengyűlölet ellen.

Ashley Cole, az angol válogatott játékosa megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy Pozsonyban nemcsak a nézők gyalázták a feketebőrű játékosokat, hanem a hivatalos közreműködők is.

„Valahányszor kimentem bedobást végrehajtani, a pályamunkások sértegetése fogadott” – mondta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?