A Nováky az esélyes

Pozsony. Szombaton rajtol a vízilabda-bajnokság jubileumi, 10. felvonása. Ezúttal „csak” hét csapat – Nováky, ŠKP Košice, Slávia UK Bratislava, Topoľčany, Komárno, AT- Košice, Piešťany – küzd a pontokért. Mégpedig azért, mert az eperjesiek pénzhiány miatt inkább visszaléptek.

Pozsony. Szombaton rajtol a vízilabda-bajnokság jubileumi, 10. felvonása. Ezúttal „csak” hét csapat – Nováky, ŠKP Košice, Slávia UK Bratislava, Topoľčany, Komárno, AT- Košice, Piešťany – küzd a pontokért. Mégpedig azért, mert az eperjesiek pénzhiány miatt inkább visszaléptek. Ha az illetékesek beleegyeztek volna abba, hogy hazai mérkőzéseiket 25 m-es medencében rendezzék, akkor vállalták volna a ligaszereplést. A szövetség ezen döntése annál is inkább érthetetlen, mert csupán a címvédő Nováky, a pozsonyi Slávia UK, valamint a két kassai csapat rendelkezik a nemzetközi előírásoknak megfelelő fedett medencével. A komáromiak, a nagytapolcsányiak és a pöstyéniek sem élvezhetik a hazai pálya előnyét, mert egyik városban sincs 50 m-s fedett uszoda. A komáromiak Nyitranovákon vagy Pozsonyban játsszák majd hazai találkozóikat.

A körmérkőzéses sorozatba oda-vissza alapon mindenki játszik mindenkivel (12 forduló), ezután következik a rájátszás. A második szakasz négy (1-4. helyért), illetve három (5-7. helyért) körmérkőzéses tornából áll. Az elsőt az alapszakasz leggyengébbjei, az utolsót pedig a legjobb helyezettjei rendezhetik.

Most is az utóbbi évek legeredményesebb csapata, a Nováky a legnagyobb favorit, amely Bottlik Lászlóval érte el a legnagyobb sikereket. Ennek ellenére a nyáron menesztették az ismert kassai sikeredzőt, aki most a gyengébb kassai csapatot, az ATU-t (korábban UVL) irányítja. A másik kelet-szlovákiai gárda, az ŠKP mindent megtesz, hogy trónfosztással végződjön az idei pontvadászat. A többi gárda – az erőviszonyokat figyelembe véve – nem szoríthatja meg a mezőny két kimagaslóan legjobb csapatát. Még a több palotaforradalmat megért pozsonyiak sem, az UK alaposan meggyengült a közelmúltban. A komáromiak célja a négy közé kerülés. Ez azt jelentené, hogy május végén a városi termálfürdőben fogadnák a mezőny legjobbjait. A holnapi nyitóforduló párosítása: ŠKP Košice–AT- Košice, Nováky–Komárno, Topoľčany–Piešťany. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?