A német taktika sikere

Manchester. Akárcsak az első elődöntőn, a másodikon sem örülhettek a hazaiak, mivel a Leverkusen, amely még sosem nyert német bajnokságot és először szerepel a BL legjobb négy csapata között, taktikus játékkal döntetlenezett Manchesterben.

A norvég Solksjaer (balról) szerezte a manchesteri BL-találkozó első góljátTASR/EPA-felvételA Bayer az esélyesebb angolok ellen a védekezésre építette játékát, elől csak a bolgár Berbatov „cirkált“, s mégis képes volt kétszer egalizálni a Vörös Ördögök előnyét. A német együttes, elsősorban második félidei kitűnő játékának köszönhetően érte el a 2:2-őt. Klaus Toppmöller, a Bayer trénere: „A találkozó előtt azt mondtam a fiúknak, hogy rájuk figyel az egész világ, mindannyian tudták, hogy itt a nagy lehetőség a kiugrásra.“

A szakember szerint taktikai szempontból ideális eredmény született, mert hazai pályán nyugodtan építhetnek a gyors ellentámadásokra. A meccsrők csak ennyit mondott: „Solksjaer gólja szerencsés körülmények között esett. Abban pedig egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a büntető jogos volt.“

A Leverkusen legjobb játékosa már hagyományosan Michal Ballack volt, aki korábban, a negyeddöntőben két góllal járult hozzá a másik angol csapat, a Liverpool kiejtéséhez: „Ha úgy vesszük, nyerhettünk volna, egyébként az angliai pályákon öröm futballozni. Még nem lefutott a párharc, mert a M- idegenben talán még jobb, mint otthonában.“

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője továbbra is nyitottnak látja a továbbjutási esélyeket: „Három éve, amikor megnyertük a BL-sorozatot, a Juventus elleni elődöntőben ugyancsak remiztünk hazai pályán. Akkor sikerült az idegenbeli bravúr, és úgy érzem, most is képesek vagyunk hasonlóra.“

Az 1999-es kiírásban a M- úgy jutott a fináléba, hogy a hazai 1:1 után Torinóban 2:0-ás hátrányból fordított 3:2-re.

A manchesteriek számára újabb kellemetlenség, hogy már Gary Neville-t is nélkülözniük kell a visszavágón. A válogatott védő ugyanúgy lábközépcsonttörést szenvedett, mint korábban David Beckham.

- Szuper eredmény Manchesterben, a Bayer már a döntőre kacsinthat! – írta címoldalán a Bild, egyszerűen csodálatosnak minő-sítve a Leverkusen szerda esti teljesítményét. Az országos bulvárlap szerint kalapot kell emelni Klaus Toppmöller edző játékosai előtt, akik kétszer is képesek voltak egyenlíteni a rettegett hírű Manchester otthonában. Felsőfokú jelzőkkel dicséri a újság a középpályás Ballackot, aki talán legfontosabb BL-gólját lőtte az Old Traffordon, azzal lett 1:1 az állás. Az elődöntő első mérkőzésén elért nagyszerű eredmény, a mutatott játék kellő önbizalmat adhat a Bayer Leverkusennek a Bundesliga hajrájára is – vélekedett a lap.

A Bayer kezdettől fogva merészen játszott, Toppmöller fiai mintha bíztak volna abban, hogy az M- utoljára 1965-ben tudott nyerni az Old Traffordon német csapat, ál-lapította meg a berlini Der Tagesspiegel. „Növelte önbizalmukat a negyeddöntőben a Liverpool fölött aratott diadal: ennek megfelelően még magabiztosabban játszottak a leverkuseniek, mint pár héttel ezelőtt az Anfield Roadon. Ebben az is segítette őket, hogy a manchesteri közönség jóval kevésbé volt félelmetes, mint a liverpooli. A Bayer lelkierejét jól mutatja, kétszer is képes volt az egyenlítésre idegenben. Még mondja valaki, hogy a játékosok döntő pillanatokban nem tudnak úrrá lenni az idegeiken!“ (si, m)- MANCHESTER UNITED–BAYER LEVERKUSEN 2:2 (1:0). Góllövők: Solskjaer (29.), Van Nistelrooy, (67. – 11-esből), ill. Ballack (62.), Neuville (75.). Játékvezető: Micheľ, 68 ezer néző. Sárga lap: Ph. Neville, Ze Roberto, ill. Zsivkovics. Manchester United: Barthez–G. Neville (18. P. Neville, 88. Irwin)), Brown, Blanc, Silvestre–Veron, Giggs, Butt, Scholes (82. Keane)–Solskjaer, Van Nistelrooy. Leverkusen: Butt–Zsivkovics, Lucio, Nowotny (46. Sebescen), Placente–Schneider, Ramelow, Bastürk (77. Vranjes), Ballack, Ze Roberto–Berbatov (72. Neuville).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?