Paralimpia 2024 – Rescsik Csaba döntős légpuskában

Paralimpia 2024 – Rescsik Csaba döntős légpuskában

A sportlövő Rescsik Csaba izgalmas csata után nyolcadik lett az SH1-es kategória légpuskás alapversenyében, ezzel bejutott a 12.15 órakor kezdődő döntőbe a párizsi paralimpián.

A Cél-Tudat Sportlövő és Szabadidős Sportegyesület 20 éves sportolója két éve elsőként szerzett kvótát a 2024-es paralimpiára a magyarok közül, s ezt éppen a mostani sportági küzdelmek helyszínén, a chateauroux-i lőtéren tette egy világkupán.

A körülmények tehát nemcsak ismerősek, hanem kedvesek lehettek számára, s jól is kezdte a selejtezőt, sokáig az első öt között állt, de aztán ahogy sorjáztak a lövések, egyre hátrébb került. A harmadik tizes sorozatában három tíz kör alatti lövés is becsúszott, a 60 lövés után pedig 618,6 kör állt a neve mellett. Ekkor még nem lehetett tudni, sikerül-e kvalifikálnia magát a nyolcas fináléba, mert éppen a határon mozgott, de a 75 perces lövőidő utolsó percében az előtte álló francia rivális hibázott, így Rescsiké lett az utolsó hely a fináléban – mindössze három tizeddel előzte meg a kilencedik helyen záró vetélytársát.

A magyar sportlövő – aki a Szegedi Tudományegyetem programtervező informatikus hallgatója és egy gyermekkori baleset miatt kellett amputálni mindkét lábát – a tavalyi világbajnokságon az ötödik helyen végzett ebben a számban, az idei Európa-bajnokságon pedig ezüstérmet szerzett, és a döntőben is az éremszerzés reményében lő majd.

A Paris La Défense Arénában a magyar úszók közül egyedül a 100 méter háton hetedik Adámi-Rózsa Zsanett érdekelt a szombati versenynapon, az S2-es kategória 50 méter hát számában. A 29 éves sportoló délelőtt a második előfutamban negyedik lett, összesítésben pedig a hetedik helyen bekerült az esti döntőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?