A nagy hőségben is simán győztek a magyar kézisek

toth g
Zalaegerszeg |

A felforrósodott zalaegerszegi sportcsarnokban a körülmények dacára is könnyed játékkal, 28:19-re verte a magyar női kézilabda-válogatott Ausztriát a vb-selejtező visszavágóján. Kim Rasmussen csapata összesítésben 27 góllal volt jobb ellenfelénél, és kétség sem férhetett a továbbjutásához.

A továbbjutás már az első mérkőzésen eldőlt, a magyar válogatott Grazban 18 góllal, 41:23-ra győzött, de Kim Rasmussen védencei fogadkoztak, hogy az első meccs eredményétől függetlenül mindent bele fognak adni a zalaegerszegi visszavágón.

Az osztrákok szívósan kezdtek, a 20. percig csak legfeljebb két góllal vezetett a magyar válogatott. Az első félidő utolsó harmadában azonban már kezdett nagyon egyértelműen megmutatkozni a két csapat közötti különbség, az osztrákok belül vékedezésért sok hetest kaptak, amiket Klujber magabiztosan értékesített is. Éppen Klujber volt a magyar csapat legeredményesebb játékosa hat találattal, ebből ötöt hetesből szerzett. Nagyon aktívan játszott Klivinyi Kinga is, aki öt gólig jutott.

A szünetben 16:10-re vezettek a hazaiak, és a zalaegerszegi telt házas sportcsarnok hangulatát csak az ronthatta el, hogy negyedóra után egy betörésnél lent maradt a földön Háfra Noémi, aki a térdét fájlalva a kispadon ülte végig a meccset.

Hogy az eredményt tekintve minden meseszerűen alakul, azt a zalaegerszegi csarnok zenefelelőse azzal próbálta érzékeltetni, hogy a második félidő előtt az esti mese közismert főcímzenéjének remixelt változata szólt a hangszórókból.

Galéria

A második játékrészben Kim Rasmussen még jobban forgatta a csapatát, végül Márton Gréta kivételével az összes mezőnyjátékos feliratkozott a góllövőlistára. Tóth Gabriella és Janurik Kinga is kisebb sérülést szenvedett, elővigyázatossági okokból már ők sem jöttek vissza a pályára.

A magyarok helyenként gáláztak, de olykor becsúsztak hibák is. Ahogy a dán szövetségi kapitány fogalmazott, „ekkora hőségben néha kikapcsol az agy”, de a lényegen ez nem változtatott – a magyar válogatott sima mérkőzésen 28:19-re győzött.

A lefújás után előkerült a lelátón egy japán zászló is, hiszen a decemberi vb-t, ahová a magyar csapat kettős győzelemmel jutott ki, Japánban rendezik.

Ugyanott, ahol 2020-ban olimpia lesz, ahová a világbajnok egyenes ágon kijut, a kontinentális selejtezőtornákra pedig egy jó vb-helyezés függvényében kerülnek ki a csapatok. „Az olimpia is ott van a fejekben, az első lépés az volt, hogy jussunk ki a vb-re – mondta lapunknak a szélső Lukács Viktória. – Ott igyekszünk majd jó helyezést elérni, hogy az olimpiára is legyen esélyünk.”

A magyar női csapat utoljára 2008-ban, Pekingben szerepelt ötkarikás játékokon, akkor a negyedik helyet szerezte meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?