A „megaboldog” Gelle óriásit hajrázott a szülinapján

gelle
Szeged |

Gelle Péter a 35. születésnapján nagyszerűen versenyzett a szegedi kajak-kenu világbajnokságon: K1 1000 méteren brutális hajrával a 2. helyen végzett a középfutamában, ezzel bejutott a szombati fináléba.

A párkányi versenyző két hónappal ezelőtt még azt gondolta, Botek Ádámmal K2-ben próbálkoznak meg az olimpiai kvótaszerzéssel. A szövetség döntése értelmében azonban Botek a négyesbe ült, Gelle társ nélkül maradt, így végül egyesben szállt harcba Tokióért.

Gelle a vb előtt úgy fogalmazott, tudja, hogy megvannak a képességei az olimpiai kvótaszerzéshez, mert Rióban ebben a számban indult, de akkor „egész évben erre készült”.

Szegeden viszont megmutatta, hogy most sem szabad leírni. Az 1000 méter középfutamának első 250 métere után csak a hetedik helyen állt, és még 750 méternél is csak a hatodik volt, a táv második felét viszont ő teljesítette a leggyorsabban, egyre jött fel az ellenfeleire, és végül második helyen ért célba. Ezzel bejutott a szombaton 12.14-kor kezdődő döntőbe, és továbbra is életben tartotta ötkarikás álmait.

„Fantasztikus érzés! Egyáltalán nem vártam, hogy ilyen jól fog menni. A rajt előtt nem éreztem magam túl jól, elég későn volt a futam, kicsit álmos is voltam. De végül nagyon jól ment, a táv felétől fokozatosan hoztam be a többieket, az utolsó kétszázon pedig már nem néztem, hol állok, csak nyomtam, ahogy bírtam. Megaboldog vagyok!” – lelkendezett Gelle.

Egyúttal azonban hangsúlyozta azt is, hogy a döntő még előtte áll, és ott is szeretné megismételni a jó teljesítményt. „Ki kell pihennem magam, hogy holnap is képes legyek hasonlóra. De azt gondolom, ha ilyen pályát megyek, mint most, akkor elégedett leszek, és az eredmény se lesz rossz.”

Gelle nem akarta azt boncolgatni, elégtétel-e a történtek után számára ez az eredmény. „Elsősorban annak örülök, hogy egy ilyen förtelmes év után ilyen teljesítményre voltam képes. Ha még a kvóta is összejönne, az csodálatos volna” – jelentette ki a párkányi versenyző, aki 2011-ben Szegeden szerezte meg pályafutása eddigi egyetlen világbajnoki címét, akkor Vlček Erikkel meglepetésre megnyerték a K2 1000 métert.

A biztos tokiói induláshoz Gellének az első ötben kell végeznie a döntőben.

Érdekes

Ladič Gabriella 10. C1 500 méteren

A somorjai Ladič Gabriella egyéni csúccsal megnyerte a női kenu egyesek 500 méteres B-döntőjét, ezzel összesítésben a 10. helyen zárt. Az olimpiai C1 200 méteren Ladič a középfutamában 5. lett, így szombaton a B-döntőben állhat rajthoz. „Az olimpiai kvóta egyelőre elérhetetlen számomra, de a pénteki teljesítményemmel elégedett vagyok, két jó pályát mentem, mindent beleadtam” – nyilatkozta a 20 éves versenyző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?