A magyarok és a szlovákok is továbbjutottak

<p>Eldőlt, hogy a&nbsp;magyar és a&nbsp;szlovák labdarúgó-válogatott is ott lesz a&nbsp;legjobb 16 között az Európa-bajnokságon, mivel már két harmadik helyezettnek is rosszabb a mérlege náluk.</p>

Kedden a C csoportban a világbajnok németek 1:0-ra legyőzték Észak-Írországot, így az északírek három ponttal végeztek a harmadik helyen a csoportjukban. (Az már korábban eldőlt, hogy Ukrajna lesz az utolsó, a lengyel–ukrán találkozón a lengyelek nyertek 1:0-ra.) Albánia után Észak-Írország a második csapat, amely három ponttal zárt harmadikként.

NÉZZE MEG A NÉMET GÓLT, AMI BIZTOSÍTOTTA A MAGYAR ÉS SZLOVÁK TOVÁBBJUTÁST! 

A szintén csoportharmadik szlovákok négy pontot gyűjtöttek, és a magyaroknak is van már négy pontjuk, harmadiknál már ők sem lehetnek rosszabbak a kvartettjükben. Ez azt jelenti, hogy az albánokat és az északíreket mind a ketten megelőzték, vagyis ott vannak a továbbjutó négy legjobb harmadik helyezett között.

A szlovákok vagy a C, vagy a D csoport első helyezettjével találkoznak majd a nyolcaddöntőben. A C csoport élén Németország zárt, a D csoportban a spanyolok vagy a horvátok lesznek a csoportelsők.

A magyarok ellenfele attól függ, hányadik helyet szerzik meg az F csoportban, Bernd Storck együttesének még a csoportelsőségre is van esélye, ha szerdán Lyonban nem kap ki Portugáliától. Ha győznek a magyarok, biztos csoportelsők, döntetlen esetén az Ausztria–Izland meccstől függene, hányadik helyen végeznek (az északiaknak legalább három góllal kellene nyerniük az előzéshez). 

GYŐZTEK A LENGYELEK IS, ÖSSZEFOGLALÓNKAT ITT TALÁLJA.

A C csoport végeredménye:

1. Németország 3 2 1 0 3:0 7
2. Lengyelország 3 2 1 0 2:0 7
3. Észak-Írország 3 1 0 2 2:2 3
4. Ukrajna 3 0 0 3 0:5 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?