A magyar középiskolások sikere

<p>Szenc. A magyar tanítási nyelvű középiskola csapata nyerte a November 17-e Kupa kispályás labdarúgótornát. Mindenkit legyőzött a mérkőzéssorozaton.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Négy szereplője volt a nulladik kiírásnak: a három szenci középiskolás gárdához a közeli cseklészi iskola tanulóiból összeállított csapat csatlakozott.

A torna szervezője az Anton Bernolák szlovák gimnázium, védnöke Németh Gabriella Pozsony megyei alelnök volt. „Az 1995. január elseje és 1998. december 31. között születettek közül lehetett beválogatni játékosokat az egyes csapatokba, összesen tíz–tíz tanulót. A torna elnevezése November 17. Kupa. Mi azonban a Sport utcai új műfüves pályánkon akartuk megszervezni, ezért inkább az októberi időpont mellett döntöttünk” – mondta Ján Šimulčík, a szenci szlovák gimnázium testnevelés szakos tanára. Hozzáfűzte, hogy a versenykiírás szerint mindegyik csapatban öt mezőnyjátékos és a kapus szerepelt volna, kétszer 10 perc volt a játékidő. „Az első lejátszott meccs után azonban módosítottunk a játékszabályokon, négy mezőnyjátékos és kapus összetételre redukáltunk egy-egy csapatot, soknak tűnt a korábbi tizenkét ember a pályán” – magyarázta a tornatanár. A tornát Németh Gabriella megyei alelnök nyitotta meg. A négy együttes mindegyike megmérkőzött egymással, azaz minden csapat három-három összecsapást vívott. Az egyes meccseket mind a magyar, mind pedig a szlovák középiskola igazgatója, Kontár Zsuzsanna és Jozef Radzo is végigizgulta.

„Jól összeszokott a gárda, igazolt játékosok is vannak köztük, azokat is lehetett nevezni” – jegyezte meg Kontár Zsuzsanna. „Nem kell egyáltalán kiabálnom a fiúkra, mindenki pontosan tudja, mit kell csinálnia a pályán, hol a helye, mennyire mehet előre, s hogyan kell ésszerűen védekezni” – egészítette ki őt Gilbert Katalin tornatanár, egykori kiváló kézilabdázó. A találkozók eredményei egyértelműen alátámasztották a két pedagógus észrevételeit. A magyar tanítási nyelvű középiskola csapata ugyanis mindenkit megvert a tornán, s így kilenc begyűjtött ponttal biztosan lett első. A győztesnek járó trófeához a magyar sulisok megszerezték a legjobb játékosnak és a legjobb kapusnak kijáró díjat is. Winkler Márk bizonyult a torna legjobb játékosának, míg a hálóőrök közül Falusi Gyula lett a legjobb. A magyar középiskolások mögött a második helyen a cseklésziek végeztek, harmadikok a szenci szlovák gimnazisták, míg negyedikek a helyi Montostroj középiskolásai lettek. (susla)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?