A Lakers az esélyes

Los Angeles. A játékosok és a bennfentesek többsége a valóságos All Star-csapattal felálló Los Angeles Lakers győzelmét várja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) közép-európai idő szerint szerda hajnalban rajtoló 58. idénye előtt.

Los Angeles. A játékosok és a bennfentesek többsége a valóságos All Star-csapattal felálló Los Angeles Lakers győzelmét várja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) közép-európai idő szerint szerda hajnalban rajtoló 58. idénye előtt.

A két szupersztár, Shaquille O’Neal és Kobe Bryant mellé a veterán Gary Paytont és Karl Malone-t megszerző, 2000 és 2002 között sorozatban háromszor bajnok kaliforniaiak számára a David Robinson visszavonulásával meggyengült, címvédő San Antonio Spurs, a legtámadóbb felfogásban játszó Dallas , az All Star-gála legjobbjává választott Kevin Garnett-tel kiálló Minnesota és az utóbbi években rendre csak sötét lóként emlegetett Sacramento lehet komoly ellenfél. Keletről az elmúlt két szezonban döntős New Jersey Nets ismét méltó kihívónak bizonyulhat a nyugatiak számára.

– Mi maga Hollywood vagyunk, az emberek igazi showműsort kapnak tőlünk. Ki ne lenne kíváncsi erre? – kérdezte „Shaq”, a Lakers óriása, és a lila-arany mezesek Bryant révén valóban állandó címlapszereplőkké váltak az utóbbi időben. A 25 éves csillag ellen nemi erőszak miatt emelnek vádat Coloradóban, ahol egy luxusszállóban állítólag júniusban szexuálisan zaklatott egy 19 éves szobalányt. Az elhúzódó per során a legutóbb 30-as pontátlaggal zárt sztár 10 kilót fogyott, s kérdéses, hogy milyen formában kezdi az évadot.

A San Antonio a 213 centis szlovén Radoslav Nesteroviccsal próbálja pótolni a 37 évesen visszavonult Admirálist (David Robinson), az európai újoncok közül rajta kívül még a francia Boris Diawra (Atlanta), a cseh Jiří Welschre, az izlandi Jon Stefanssonra (Dallas), a szerb Darko Milicicre (Detroit) és a lengyel Maciej Lampéra (NY Knicks) érdemes odafigyelni. Összesen mintegy 80 külföldi kosaras szerepel majd a 2003/2004-es idényben.

A belföldi jövevények közül kiemelkedik a játékosbörzén elsőként elkelt, 18 éves LeBron James, aki Michael Jordan tiszteletére a 23-as mezben pattogtat a Cleveland Cavaliersben. Minden idők tavasszal elbúcsúzó legjobbján kívül olyan klasszisok sem láthatók már a pályákon, mint Robinson, Steve Kerr és John Stockton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?