A komáromi röpisek legyőzték a keleti riválist

komáromi röpisek
Komárom |

A komáromi Rieker UJS egyetemi férfi-röplabdacsapata az extraliga 11. fordulójában élvezetes csatában meggyőző, 3:1-es győzelmet aratott az eprjesiek felett, és az évadban először a tabella első helyére ugrott.

A mérkőzés első játszmája azt sejtette, hogy mind a két csapat nyílt sisakkal, minden erejét bevetve győzni szeretne. Ez a meccs utolsó labdájáig érezhető volt, és a szurkolóknak minőségi röplabdázást hozott. Végre nemcsak az eredmény számított, hanem a szép játék, és az ötletes megoldások domináltak.

A vendégek kezdtek jobban, jól szerváltak, kitűnően fogadtak, keményen támadtak, és néhány perc elteltével 9:5-re vezettek. A Duna-partiakat ez nem lepte meg, fokozatosan magukra találtak és 10:10-re egyenlítettek. Ez után egyik csapat sem tudott elhúzni, a játék 18:18-ig kiegyenlített volt. Ekkor a komáromiak láthatóan támadásba kezdtek, minden játékelemben felülmúlták a keletieket, és 25:21-gyel nyerték a szettet – 1:0.

A második szettben folytatódott a kiegyenlített, de élvezetes játék, s a hosszabb labdamenetekben harc folyt minden labdáért, s mind a hazaiak, mind a vendégek mindent beleadtak. A játszma legvégén sem volt előnye egyik csapatnak sem, 23:23 volt az állás, amikor a hazaiak jutottak 24:23-nál szettlabdához, de nem értékesítették. Ez után a hazaiak nagyon pontos játékkal 26:24-gyel zártak – 2:0.

A harmadik játszma fordulást sejtetett. A hazaiak lendülete kissé alábbhagyott, s 4:4 után végig a vendégek domináltak és irányítottak. A hazaiak próbáltak ellenállni a vendégek szervezett és gyors játékának, de ebben a játékrészben a vendégek voltak végig jobbak, és a szett 17:25-tel zárult – 2:1.

A negyedik szettben az első két játékrész forgatókönyve ismétlődött. A hazaiak ötletesebben és pontosabban játszottak, de nem siettették a pontszerzést, s a vendégek hibái következtében is fokozatosan elhúztak, és megingás nélkül 25:18-re nyerték a szettet, a meccset pedig 3:1-re. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?