A „kis Dózi” Pozsonyban

<p>Pozsonyban kezdi meg a 2014-es versenyszezont Opium Bullet, Mikóczy Zoltán negyedmillió euróért vásárolt hároméves versenylova. A híres Overdose féltestvére – akit emiatt „kis Dóziként” is emlegetnek – az 1400 m-es Harry Petrlík Emlékversenyen rajtol vasárnap (15.30).</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Opium Bulletnek ez lesz a harmadik versenye – élete első megméretettését, a budapesti Blaskovich Jenő Emlékversenyt (1300 m) megnyerte, a pozsonyi Kárpáti Díjon (1600 m) azonban csak harmadik lett, így nagyon hamar eldőlt, hogy nem fogja túlszárnyalni Overdose hosszú veretlenségi sorozatát.

A hároméves csődöröknek kiírt Harry Petrlík Emlékverseny távja azonban 200 méterrel rövidebb, s ez ideális lehet Opium Bulletnek, aki Overdose-hoz hasonlóan inkább a sprintekben jó. A futamra a rajtlista alapján összesen hat lovat neveztek.

„Jaroslav Línek fogja lovagolni, aki a régió legjobb lovasa. Kicsit gondolkoztam, hogy jó ötlet-e lovast váltani, mert az előző versenyen Martin Srnec lovagolta, de végül Línek mellett döntöttem” – mondta lapunknak Mikóczy, aki hozzátette, Opium Bullet hétvégi teljesítménye alapján dönti el, hogy rajthoz állítja-e a lovat május 1-jén Münchenben, egy rangos sprintversenysorozat első állomásán.

„Minden verseny előtt izgulok, ez most is így van – árulta el Mikóczy, akinek ismert lovát Marián Šurda, a pozsonyi lóversenypálya igazgatója is örömmel látja. – Vasárnap kezdődik a szezon, ez lesz az első versenynap a pozsonyi pályán. Šurda úr is reméli, hogy Opium Bullet jelenléte több látogatót vonz majd a szokásosnál.”

A rajongók hamarosan Overdose-t is újra láthatják – a tévében, egy reklámfilm főszereplőjeként. A magyar csodalóként emlegetett Overdose egy fogadási lehetőség reklámarca lett, de „főállásban” továbbra is fedezőmén. „Most nagyon sűrű napjai vannak, délelőtt és délután is fedez. Meg is látszik, hogy egy kicsit le is fogyott” – jegyezte meg Mikóczy Zoltán. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?