A KEK-ben folytatják a Fradi kézisei

ÖSSZEÁLLÍTÁSA Ferencváros 29:21-re kikapott a Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Ferencváros 29:21-re kikapott a Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában. Az FTC-nek legalább döntetleneznie kellett volna, hogy a sorozat középdöntőjében folytathassa, vereségével a kvartett harmadik helyén végzett (a dán Midtjylland lett az első, a Podgorica a második, a lengyel Lublin a negyedik), és átkerült a KEK-be.

Podgoricában a pokoli hangulat nem zavarta meg a ferencvárosi játékosokat, Tomori vezérletével sokáig egy góllal vezettek. A szünetre ugyan a montenegrói bajnok mehetett előnnyel (15:14), de a Fradi a második félidőben is „lőtávolban” volt.

A kapuban azonban Abramovics ezúttal nem hozta szokásos teljesítményét, és az őt váltó Szikora sem sokat találkozott a labdával. A másik oldalon ezzel szemben a csereként beálló Zderic egymás után mutatta be a védéseket, aminek köszönhetően az 50. percre háromgólosra nőtt a hazaiak előnye. A zöld-fehéreknek a hajrában semmi sem jött össze, így viszonylag nagyarányú vereséggel zárták a meccset.

„Ebben a szezonban csak a Győr ellen játszottunk ilyen hőfokon, úgyhogy büszke vagyok a csapatomra a mostani teljesítményéért. A kiállítási arány önmagáért beszél – utalt nyilatkozatában Elek Gábor, az FTC vezetőedzője arra, hogy míg a hazaiak ötször játszhattak emberelőnyben, a Fradi egyszer sem. – Ez és a pályán történtek az ötvenedik percre felőröltek bennünket. A továbbjutás lehetőségét viszont még az első körben, Ikastban veszítettük el, azt a kilencgólos vereséget már nem tudtuk jóvátenni.”

Hasonlóan vélekedett az átlövő Tomori is: „Elég nagy érvágás számunkra, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából, igaz, nem kizárólag ezen a meccsen dőlt el a továbbjutás. Másrészt örülök annak, hogy most volt tartásunk. Az 50. percig tartottuk a lépést egy nagyon erős Buducnosttal, ami mostanság nem volt jellemző ránk.” (nso, fradi.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?