A harmadik Magyar-diadal

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSGúta. Egyre vonzóbb a Gútai Vízkereszt Maraton. Vasárnapi harmadik kiírásán immár 133 futó állt rajthoz (69 a félmaratonin, 64 a maratonin).

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Gúta. Egyre vonzóbb a Gútai Vízkereszt Maraton. Vasárnapi harmadik kiírásán immár 133 futó állt rajthoz (69 a félmaratonin, 64 a maratonin). Két éve 30, tavaly 58 volt az indulók száma.

Ismételt a győztes

A rekordrészvételű mezőnyben ismét a zsitvabesenyői Magyar Imre volt a leggyorsabb, sorrendben immár harmadszor. A hosszabb kihagyás után második versenyét vállaló atléta fél távnál egy kilométeres előnnyel fordult, amit a célig négy kilométerre növelt, s végül 2:44:55 óra alatt futotta le a 42 195 métert. „Jó barátom a főszervező, így tudtam, hogy itt a helyem. Ráadásul ez olyan verseny, amelyről egyszer majd elmondhatom, hogy mindegyik kiírásán részt vettem. Amíg megy, első szeretnék lenni – mondta lapunknak a győztes futó. – Felépülésem után először a losonci karácsonyi versenyen rajtoltam, és győztem a húsz kilométeres távon. Utána megfáztam, s emiatt kihagytam a szilveszteri, újévi viadalokat. Gútán a 37. kilométer után már jelentkezett a fáradtság. Bekeményedtek a lábaim, de nem forgott veszélyben az elsőségem. Mindent kiadtam magamból, ami bennem volt.” A nőknél az idén 65 éves tolmácsi (Tlmače) Eva Seidlová (4:01:19) győzött. Félmaratoni távon a trencséni Michal Talán (1:21:10) és a krakkói Joanna Olchawa (1:35:49) lett első.

Három vágfüzesi induló

Angyal Attila ágyújának rajtot jelentő lövése nem keltett nagy feltűnést a csallóközi városban, több idegent, mint helybelit vonzott az utcára. „Ami az érdeklődést illeti, Vágfüzes felülmúlta Gútát – árulta el Zsélyi Zoltán főszervező, aki maga is indult. – Nem csoda! A kis eldugott falucska, ahol eddig senki nem futott, most három emberét állította rajtvonalra. Kopócsi Laci és Forró Tibi maratoni távra adta a fejét, míg Varga Levente beérte 21,1 kilométer lefutásával. Tibi volt az egyetlen, aki feladta – a 30. kilométernél, szülőfaluját elérve megálljt parancsoltak a lábai. Nagyon sajnálom, hogy az idén is volt olyan futó, aki a verseny feladására kényszerült. Én még ilyen helyzetbe nem kerültem, de bizonyára szörnyű érzés lehet. Sajnálom azt is, hogy Gútán csak közepes érdeklődés volt a verseny iránt. Bíztam benne, hogy a sok sportoló, az indítás előtt egy órával a lakótömbök melletti sétálóutcába kihúzott ágyú és a lovascsoport kimozdítja a szülőket a gyermekeikkel. Pedig csak annyit kellett volna tenniük, hogy kisétáljanak lakótömbjük elé... De nem adom fel! Megoldást találok arra, hogy jövőre sokkal több gútai lakos lehessen részese a nem mindennapi sporteseménynek.”

Belépők és vacsora

A főszervező azt is közölte, hogy külön díjazta a legjobb csallóközi futókat. Hárman – Magyar Imre, a dunaszerdahelyi Ritter Lajos és a bogyai Ravasz Eszter – két személyre szóló belépőt kaptak a komáromi Jókai Színházba a III. Richárd című előadásra. A dunaszerdahelyi Horváth Etelka pedig Komárom négycsillagos szállodájába, a Pokolba mehet párjával egy vacsorára. „A legtöbb futóversenyen a szervezők külön díjazzák a régiójukból érkező legsikeresebb sportolókat. Ennek mintájára én is kiértékeltem a legjobb csallóközi futókat – indokolta döntését Zsélyi Zoltán. – Szeretném közelebb vinni a sportot a kultúrához. A hosszútávfutók barátságos, erőszakot elutasító emberek. Úgy gondolom, nagy élmény lesz futóbarátaimnak a színházi előadás.”

Megduplázódhat

a mezőny

A Gútai Vízkereszt Maraton házigazdája, aki feleségével szervezi a versenyt, már előretekint, és arra is készül, hogy néhány éven belül megduplázódik a résztvevők száma. „Fejemben már megvan a szervezés vázlata, hogy 300 versenyzőt is zökkenőmentesen rajtvonalra tudjunk állítani” – jelentette ki búcsúzóul.

Eddig öt ország – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szerbia és Szlovákia – futói találtak utat Vízkereszt napján Gútára. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?