A GYŐZTESEK MONDTÁK

- Az óriás-műlesiklásban már a negyedik olimpiai érmét, egyben harmadik aranyát nyerő horvát JANICA KOSTELIC elfáradt. Éppen csak annyi erőm maradt, hogy elmenjek az éremosztásra, azután pedig lefeküdjek mondta pénteki sikerét követően.

- Az óriás-műlesiklásban már a negyedik olimpiai érmét, egyben harmadik aranyát nyerő horvát JANICA KOSTELIC elfáradt. Éppen csak annyi erőm maradt, hogy elmenjek az éremosztásra, azután pedig lefeküdjek mondta pénteki sikerét követően. A mai verseny során egyébként nagyon jól éreztem magam, egyáltalán nem voltam ideges. Még a második futam előtt sem. Most Horvátországban biztos elszabadul a pokol. Általában nem foglalkozom a rekordokkal és a statisztikákkal, mindig nyerni akarok. Ha ez sikerül, az aranyat beteszem a táskámba, és megyek a következőért. KOSTELIC máris új babérokra tör. „Megfordult bennem, hogy az ötödik érmemet is begyűjtöm, méghozzá a férfi műlesiklásban. A fiúk azonban nem támogatták az ötletemet.”

- – Most már ki merem jelenteni, hogy én vagyok a világ legtechnikásabb gyorskorcsolyázója. Ez a pálya nyilvánvalóvá tette - értékelte teljesítményét a 10 ezer méteres gyorskorcsolyázásban aratott győzelmét követően a holland JOCHEM UYTDEHAAGE. – A mai verseny során egyfolytában azt hajtogattam magamban, hogy figyeljek oda, tartsam a ritmust és kontroláljam a légzésemet. Az volt az érzésem, hogy táncolok a jégen. Uytdehaage 10 ezren és ötezren világcsúccsal lett első. 1500-on is rekordot futott, de azt az amerikai Derek Parra megdöntötte, így ezen a távon ezüstérmet vehetett át.- JOHANN MÜHLEGG, az 50 km-es sífutás győztese: „Csodálatos érzés, hogy harmadszor is győztem, kimondhatatlanul boldog vagyok. Az elmúlt három napon szerencsére sikerült úgy-ahogy kipihennem magam. Az utolsó szakasz pokoli kemény volt, de összeszorított fogakkal küzdöttem. Most nagyon fáradt vagyok, teljesen kikészültem.”- „Nem számítottam arra, hogy ilyen jól sikerül ez a verseny – jelentette ki a német CLAUDIA PECHSTEIN azután, hogy 6:46.91 perces világcsúccsal megnyerte a női gyorskorcsolyázók 5000 méteres számát. – Amikor láttam, hogy Gretha rekordot ért el, tudtam, hogy kilenc másodperccel gyorsabbnak kell lennem korábbi legjobbamnál. Mivel ezen a jégen meglepő módon szinte minden lehetséges, nem volt teljesen reménytelen az ügy. Az elmúlt hónapokban minden energiámmal az olimpiára készültem, s így utólag azt mondhatom, hogy ennél jobban nem is igazán sikerülhetett volna a szereplésem.”- JEAN-PIERRE VIDAL az első francia, aki Jean-Claude Killy 1968-ban, Grenoble-ban aratott győzelmét követően műlesiklásban olimpián nyerni tudott. „Az első futamban úgy éreztem, mintha szárnyalnék a kapuk között. Tudtam, hogy Bode Miller őrült tempóra képes, így amikor rontott, éreztem: már csak le kell jönnöm. Persze ez sem volt egyszerű. Sokan drukkoltak nekem, és ez is segített.” Vidal sikerének értékét növeli, hogy 1996-ban és 1999-ben is súlyos térdsérülést szenvedett, utóbbit követően több hétre tolókocsiba kényszerült, és bizonytalan volt, hogy egyáltalán tud-e majd tökéletesen járni.

- – Ez hihetetlen. Nem igazán bíztunk abban, hogy megnyerjük a versenyt – mondta ANDRE LANGE, a négyesbobban győztes német csapat kormányosa. - Sikerünket annak köszönhetjük, hogy fantasztikus harmadik futamot produkáltunk. Számunkra másodlagos, hogy az amerikaiakat saját közönségük előtt múltuk felül. Éremért jöttünk Salt Lake Citybe. Csodálatos verseny volt – fogalmazott Todd Hays, az ezüstérmes amerikai egység első embere.

- A 26 éves kanadai MARC GAGNO 500 méteren és az 5000-es váltóban is aranyérmes lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyében. Salt Lake Cityben ezenkívül 1500-on a 3. helyen végzett. A négyszeres világbajnok ezek után természetesen elégedetten nyilatkozott teljesítményéről. - „Szerettem volna jól szerepelni, de két győzelemre még legmerészebb álmaimban sem gondoltam. A siker receptje nagyon egyszerű: az volt a célom, hogy olimpiai bajnok legyek, minden edzésen ez motivált, ezért küzdöttem. Hittem magamban és az elvégzett munkában, és meg is lett az eredménye.”- A kínai JANG JANG A az első rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki egy olimpián két egyéni számban is győzni tudott. A női 500 után 1000 méteren is ő bizonyult a legjobbnak. - Az 500 megnyerése után lazíthattam egy kicsit, óriási teher került le a vállamról. Sportvezetőink, szurkolóink is a rövid pályás gyorskorcsolyában számítottak kimagasló eredményekre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?