„A győzelem Ortega érdeme”

Az edzőváltáson átesett Veszprém 28:24-re legyőzte a vendég német Flensburg csapatát a férfikézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában.

Az edzőváltáson átesett Veszprém 28:24-re legyőzte a vendég német Flensburg csapatát a férfikézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában. Az eperjesiek 30:20-ra kikaptak hazai pályán a fehérorosz Meskov Breszt csapatától.

A Plock elleni 27:27-es döntetlen után menesztett Carlos Ortega helyét elfoglaló addigi asszisztens, Xavier Sabaté a Flensburg ellen debütált a veszprémiek kispadján.

A kezdeti szoros állás után az első félidő második felére ellépett a Veszprém, rövid ideig öt gól is volt az előnye (14:9), de a németek a szünet előtt felkapaszkodtak 15:14-re. A második félidőt remekül kezdte a házigazda, hamar visszaállt a korábbi különbség (18:14). Gondot jelentett, hogy Nagy kézsérülés miatt végleg kiszállt. (Utóbb kiderült, a jobbátlövőnek eltört a bal kézfejében egy csont, ezért meg kell műteni, és 4–6 hetet kell kihagynia.)

Az utolsó negyedóra 22:19-ről indult, de két gyors góllal megint szoros lett az állás. A hajrát jobban bírta a Veszprém – a záró nyolc percben egyetlenegy gólt kapott –, és 28:24-es győzelmével otthon tartotta a két pontot.

„Mindkét félidőt jól kezdtük, a kapusaink jókor mutattak be védéseket. El kell mondani, hogy a Flensburg sérülések miatt egy beállóra számíthatott, ez nagyban megnehezítette a dolgukat. A győzelem Ortega érdeme, én keveset tudtam az ő munkájához ma hozzátenni. Ő fantasztikus munkát végzett itt három évig” – dicsérte elődjét Sabaté. Ortegától a B közép is elbúcsúzott, egy drapérián köszönték meg a múlt hétfőn leváltott spanyol tréner munkáját.

„Fantasztikus volt úgy játszani, hogy a veszprémi szurkolók velem voltak, nem ellenem, mint amikor a Kiellel voltam itt” – jegyezte meg Aron Pálmarsson, a magyar bajnok izlandi légiósa.

A C csoportban érdekelt eperjesiek múlt heti portói vereségük után hazai pályán javítani szerettek volna a fehérorosz Meskov Breszt ellen, de a mérkőzésen egyetlenegyszer sem tudtak vezetni. A vendégek a második félidő elején hét gólra megugrottak, ami döntőnek bizonyult. A Tatran végül 30:20-as vereséget szenvedett. „Négy játékosunk hiányzott, ennek ellenére nyerni akartunk. Megpróbáltuk meglepni az ellenfelet, ami úgy-ahogy az első félidőben még sikerült. A folytatásban ráfizettünk rossz lövőszázalékunkra, és értelmetlenül középre összpontosítottuk a támadásainkat. Gratulálok a vendégek megérdemelt sikeréhez” – nyilatkozta Rastislav Trtík, az eperjesiek vezetőedzője.

A Vardar Szkopje–Szeged meccs lapzárta után ért véget. (MTI, nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?