A görög csoda folytatódik

Porto. Otto Rehhagel betartotta ígéretét: a görögök nem ijedtek meg a spanyoloktól, és az 1:1-es döntetlen azt jelenti, hogy utolsó meccsükön a döntetlen is elég lesz számukra a negyeddöntőhöz.

Jannakopulosz birkózik Raul Bravóval: a görögök küzdőszelleme ezúttal egy pontot értReuters-felvételGÖRÖGORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 1:1 (0:1), Porto, Bessa-stadion, 30 ezer néző. Játékvezető: Ľuboš Micheľ (szlovák). Gólszerző: Morientes (28.), ill. Hariszteasz (66.). Sárga lap: Katszuranisz, Karagunisz, Jannakopulosz, Zagorakisz, Vrizasz, ill. Marchena, Helguera.

Görögország: Nikopolidisz–Szeitaridisz, Kapszisz, Dellasz, Fisszasz (86. Venetidisz)–Jannakopulosz (49. Nikolaidisz), Katszuranisz, Zagorakisz, Karagunisz (53. Tszartasz)–Vrizasz, Hariszteasz.

Spanyolország: Casillas–Puyol, Iván Helguera, Marchena, Raúl Bravo–Joseba Etxeberría (46. Joaquin), Baraja, Albelda, Vicente–Raúl (80. Fernando Torres), Morientes (65. Valerón).

A portugálok elleni meglepő siker után a görögök focisulit ígértek az Eb-t szintén győzelemmel kezdő spanyolok ellen, de eleinte úgy tűnt, ezúttal emberükre akadtak: a Boavista stadionjában játszott mérkőzésen ugyanis az első félidőben a spanyolok akarata érvényesült a pályán. Raúlék aktívan kezdtek, Vicente és Etxeberria révén a széleken rendre átjátszották a hellén védelmet, s a 28. percben a vezetést is megszerezték, ráadásul egy szemet gyönyörködtető akció után: Kapszisz adta el a labdát a görög tizenhatos előterében, Raúl sarokkal passzolt Morienteshez, aki egy csellel becsapta védőjét, és a kapu közepébe lőtt! Az első félidő statisztikái alapján nagy volt a spanyolok fölénye, 60 %-ban ők birtokolták a labdát, míg a szögletarányt 6:1 arányban nyerték.

A második félidőben aztán kitámadtak a görögök is, egyenlítő góljuk mégis váratlan volt: Tszartasz nagyszerűen ívelt Hariszteasz elé, és a Werder Bremen légiósa Casillas lábai között a hálóba lőtt: 1:1. A spanyoloknál ekkor már nem volt a pályán Morientes, akit Valerón váltott, Raúl helyett pedig az offenzívát erősítendő a fiatal Fernando Torres érkezett, de Helguera fejesén kívül komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Nikopolidisz kapuja előtt. A görögök ezzel tovább folytatják ámokfutásukat az Eb-n, és csak egy karnyújtásnyira vannak a negyeddöntőtől.

Mentőkocsit lopott a szurkoló

Lisszabon. További 25, bűncselekménnyel gyanúsítható személyt vett őrizetbe a portugál rendőrség. A német–holland és a cseh–lett mérkőzés előtt 17, ismeretlen nemzetiségű jegyüzér kínálta portékáját a portói, illetve az aveirói stadion környékén. Ugyanott három angol férfi és egy orosz nő hamis bankjegyeket próbált forgalomba hozni. A legérdekesebb fogás azonban az ország déli részén található Portimaóban akadt: egy erősen ittas futballturista ellopott egy parkoló mentőautót, amely egy betegért érkezett. A rendőrök nem sokkal később elfogták a tolvajt, akinél a megengedett 0,8 helyett 2,9 ezrelékes véralkoholszintet állapítottak meg. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?