A finnektől is kikaptak a szlovákok, de még van esélyük

<p>A&nbsp;szlovák jégkorong-válogatott kétszer kapott egy percen belül két gólt, és 5:0-s vereséget szenvedett Finnországtól az oroszországi világajnokságon. Zdeno Cíger együttesének azonban még mindig van esélye bejutni a&nbsp;negyeddöntőbe.</p>

A még százszázalékos finnek és a szlovákok meccse az első harmadban élvezetes, gyakorlatilag megszakítás nélküli hokit hozott. A húsz perc tiszta idő 23-24 perc alatt lepörgött. Zdeno Cíger csapata sokkal nagyobb lelkesedéssel és harci kedvvel játszott, mint a korábbi mérkőzéseken, dea finn kapuban álló Saros – aki még nem kapott gólt vb-meccsen, ez volt a harmadik találkozója a felnőttek között –mindent megfogott.

A második harmadban a finnek az első emberelőnyüket még nem váltották gólra, de a másodiknál már igazolták, hogy ők a mezőny legjobbjai a létszámfölényes helyzetek értékesítésénél – Koivu távoli lövésébe egy szlovák játékos még beleért, és a korong a kapuban kötött ki. Negyven másodperc elteltével a finnek növelték előnyüket, a palánkról visszapattanó korongot Pihlström Hudáček lába között ütötte a hálóba.

A harmadik harmadban már mindkét csapat visszavett a tempóból, a finnek számára a Kanada elleni „csoportdöntő“ a kulcsfontosságú a csoportelsőség szempontjából, a szlovákoknak pedig az USA elleni meccs lesz a sorsdöntő. A finnek viszont nem álltak le, a 47. percben Barkov talált be, majd az utolsó percben még kétszer eredményesek voltak: előbb Jokinen, majd három perccel a meccs vége előtt Laine is gólt szerzett. A szlovákok tehát kétszer kaptak egy percen belül két gólt, és végül 5:0-s vereséget szenvedtek.

Bár a szlovákok sorozatban negyedik meccsüket vesztették el, még mindig van esélyük a negyeddöntőbe jutásra, és ha a franciák nem szereznek pontot Kanada ellen, akkor a ráadásul a saját kezükben lesz a sorsuk: ha kedden legyőzik az USA-t, akkor a negyedik helyen továbbjutnak a legjobb nyolc közé. (bt)

Finnország – Szlovákia 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Gólütők: M. Koivu (32.), Pihlström (32.), Barkov (47.), Jokinen (60.), Laine (60.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?