A DAC visszavágna az őszi zakó miatt a zsolnaiaknak

Ramírez

A labdarúgó Fortuna Liga 20. fordulójában a DAC vasárnap (15.00) a MOL Arénában közvetlen riválisát, az MŠK Žilina csapatát fogadja.
 

A dunaszerdahelyiek múlt vasárnap nem tudták kihasználni az éllovas Slovan botlását. A fővárosiak csupán gól nélküli döntetlent játszottak Rózsahegyen, de Kalmárék is pontokat hullajtottak Trencsénben (3:3). A zsolnaiak viszont hazai pályán könnyedén (4:1) győzték le az aranyosmaróti csapatot, így 7 pontra megközelítették a második helyen álló sárga-kékeket a tabellán.
Az őszi szezonban az MŠK volt az a csapat, amely megállította a DAC rekordokat döntögető menetelését a 9. fordulóban, hazai pályán 4:1-re győztek a zsolnaiak.


Alapos elemzés
„Nehézre meccsre számítok, mert az ellenfél fiatal együttes, amely szeret és tud is szépen és támadó szellemben futballozni. Viszont felkészültek vagyunk, az edzői stáb aprólékos elemzést készített számunkra róluk. Zsolnán szenvedtük el szezonbeli első vereségünket, amiért szeretnénk nekik visszavágni. Többször is megnéztük az őszi meccset, amelyen sok hibát követtünk el. Ez azonban már a múlt, jelenleg a vasárnapra készülünk – bízom benne, hogy alaposabban, mint akkor, ősszel. Győzni szeretnénk – mondta a dunaszerdahelyiek támadója Marko Divkovic a klub honlapjának. A horvát játékos még a felkészülés során sérült meg, de már 100%-os állapotban várja a zsolnaiak elleni rangadót. Divkovic még 2017 augusztusában pont a zsolnaiak ellen szerezte meg első gólját a sárga-kékek mezében. Azóta 96 mérkőzésen lépett pályára és 21 alkalommal talált az ellenfél kapujába a DAC színeiben. A 21 éves játékos elárulta, hogy figyelemmel követi ezeket a statisztikákat. – Nagyon büszke vagyok erre a számra. Hálás vagyok a klubnak az esélyért, amit kaptam, és remélhetőleg még sok meccsen viselhetem a DAC mezét.” 


Támadófoci
A trencséniek ellen remekül védő, a statisztikák alapján a Fortuna Liga elmúlt hétvégéjén a legjobb kapusnak megválasztott Martin Jedlička szerint a támadófocié lesz a főszerep a vasárnapi rangadón a MOL Arénában. „Én személyesen mindkét fél részéről támadófutballt várok. A Zsolna a nem túl sikeres szezonkezdetet követően magához tért, egymásba illeszkedtek a darabkák és egy minőségi ellenféllel találkozunk. Százszázalékosan fel kell belőlük készülnünk, hogy három pontot szerezzünk” – vélekedett a hazaiak fiatal cseh hálóőre, aki ebben a szezonban még egyetlen percet sem hiányzott a bajnokságban.
Jedlička szavait támasztja alá az a statisztika is, miszerint a két csapat legutóbbi 5 bajnoki találkozóján 15 gól esett. Ezeken a találkozókon három DAC-győzelem mellett egy zsolnai siker és egy döntetlen született. 
A vasárnapi mérkőzést az Orange Sport mellett az M4 SPORT+ csatornája is közvetíti. A találkozó játékvezetője Michal Smolák lesz.
⋌(dac1904.sk, mgy)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?