A DAC nem akar döntetlenre játszani Goriban

dac

Csütörtökön (19.00) a Dila Gori otthonában, 2:1-es előny birtokában lép pályára a DAC labdarúgócsapata az Európa-konferencialiga-selejtező 1. fordulójának visszavágóján

Múlt csütörtökön a georgiai Dila Gori képzett csapat benyomását keltette Dunaszerdahelyen. A kaukázusi együttes az első fél órában aktívabb volt mezőnyben, de a 33. percben a DAC Trusa révén elkezdte a gólgyártást, pillanatokkal később pedig Ramadan is betalált egy szép ellentámadás végén. A Gori a szünet előtt még szépíteni tudott, a második félidőben viszont már egyik csapat sem tudott betalálni, így 2:1-es hazai sikerrel zárult a találkozó. A helyzetek számát tekintve megérdemelt volt a dunaszerdahelyiek sikere, de a sokat passzoló és futó ellenfél még nagy kihívást jelenthet a visszavágón.

Győzni mennek

„Az egygólos előny birtokában sem fogunk döntetlenre játszani idegenben. Ez nagy kockázatot rejt magában, ezért győzni szeretnénk. Ki akarjuk küszöbölni a csütörtöki meccsen elkövetett hibáinkat” – idézi a DAC klubhonlapja Ammar Ramadant, aki az első mérkőzésen a sárga-kékek legjobbja volt.

A klub hivatalos oldalának tájékoztatása szerint a dunaszerdahelyi csapat szerdán reggel egy közös reggeli után Pozsonyból repült Tbiliszibe, onnan pedig busszal folytatta útját a nagyjából száz kilométerre fekvő, 45 ezer lakosú Goriba, amely Joszif Sztálin szülővárosa. A sárga-kékek tegnap este edzést és sajtótájékoztatót tartottak a mérkőzésnek helyszínt adó Tengiz Burjanadze Stadionban. A Dila hazai meccseit a bajnokságban átlagosan 1200–1500 néző látogatja, de csütörtökön ennél lényegesen több drukkerre lehet számítani. A Gori a tavasz–ősz ütemű georgiai bajnokságban jelenleg az ötödik helyen áll, hátránya három pont a dobogótól.

Szinte teljes a csapat

Adrián Guľa vezetőedző 23 fős keretet nevezett, és jó hír számára, hogy a csapat mindegyik fontosabb láncszeme hadra fogható, csak a sérüléssel bajlódó Joannisz Niarkhosz és Aleš Čermák maradt otthon. „Manapság már mindegyik európai kupaellenfél tud futballozni, úgy gondolom azonban, hogy jobb csapatunk van. Bízom benne, hogy ezt a pályán is megmutatjuk, és olyan eredményt harcolunk ki, amellyel mi jutunk tovább” – nyilatkozott Milan Dimun, a DAC védekező középpályása a mérkőzés előtt, aki elmondta, életében először utazik Georgiába. A dunaszerdahelyi csapatnak viszont vannak élményei a kaukázusi országról, 2018 nyarán Tbilisziben játszotta az első nemzetközi tétmeccsét az évszázadban, ahol az 1:1-es hazai döntetlen után egy emlékezetes találkozón 2:1-re győzni tudott a Dinamo ellen, így továbbjutott a 2. fordulóba.

Ismét a továbbjutás a cél

A DAC története során először az 1987/88-as szezonban jutott ki a nemzetközi porondra, az idei a sárga-kékek kilencedik európai kalandja.

Az eddigi nyolc alkalomból hatszor sikerrel vette az első párharcot a dunaszerdahelyi együttes (1987-ben az AEL Limasszol, 1988-ban az Östers, 2018-ban a Dinamo Tbiliszi, 2019-ben a Cracovia, 2020-ban a Hafnarfjördur és 2022-ben a Cliftonville húzta a rövidebbet), kétszer viszont kiesett (1993-ban a Casino Salzburg, 2021-ben a Partizan ellen).

„Tisztában vagyunk azzal, hogy semmi könnyű és kellemes dolog nem vár ránk idegenben. Erről szól a labdarúgás, fel kell vennünk a kesztyűt, csak magunkra összpontosítani és továbbjutni” – mondta Dimun a klubhonlapnak.

A mérkőzést az M4sport.hu, az RTVS.sk és a Voyo élőben közvetíti. A találkozó játékvezetője a horvát Ante Culina lesz. A párharc továbbjutójára az ukrán Vorszkla Poltava vár a második fordulóban, amely egyelőre nem hivatalos információk szerint a dél-lengyelországi, a Dunaszerdahelytől mindössze négyórás autóútra található Tychyben szerepel majd hazai pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?