A DAC a zsolnaiakat is legyőzte

<p>Dunaszerdahely. Az idény dunaszerdahelyi nézőcsúcsa (4002!) , a DAC tavaszi harmadik győzelme, a zsolnaiak sorozatban nyolcadik nyeretlen meccse került a krónikába a Corgoň Liga 24. fordulójának csallóközi összecsapásán, melynek lefújása után perceken át zengett, zúgott a „Szép volt fiúk”. A fantasztikus publikum a lelátón, a hazai futballisták pedig a zöld gyepen ünnepelték önfeledten az újabb diadalt.</p>

ÁGH ISTVÁN

A labdabiztos, technikailag jól képzett zsolnaiak a kezdőrúgást követően jelezték, győzni jöttek Dunaszerdahelyre. A 8. percben Škvarka jobb alsó sarokba tartó löketét szögletre tolta a hazaiak egyik legjobbja, Penksa. Az ellentámadásból a légtér ura, Szarka szerezhetett volna vezetést a vendéglátóknak, fejese azonban elkerülte a vendégek kapuját. Egy perccel később Kristo mesteri indítása után ismét Szarka került gólhelyzetbe, de éles szögből leadott lövését a jól helyezkedő Krnáč hárította. A 12. percben Káčer kapáslövésénél baj volt az irányzékkal. A folytatásban a vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, de a lelkes nézősereg lankadatlan buzdításával támogatott dunaszerdahelyiek jól védekeztek, nem engedték, hogy a hatszoros bajnok futballistái mezőnyfölényükből profitáljanak.

Fordulás után javult a sárga-kékek teljesítménye: a támadásoknál Szarkához már a középpályások is felzárkóztak. Játékukban több volt a kombinatív elem, a párharcokból egyre többször kerültek ki győztesen. A 46. percben Gergel két leheletfinom csel után a bal felsőt vette célba, a labda azonban hajszállal a vinkli mellett szállt el. Az 53. percben Turňa beadását Brašeň közelről a hálóba bombázta – 1:0. „Álljunk fel!” – skandálták a drukkerek.

A vezető gól, a fergeteges buzdítás felvillanyozta a vendéglátókat. A zsolnaiak labdavesztése után Szarka tört ki a védők gyűrűjéből, de belebonyolódott a cselekbe. Az 58. percben egy formás akció végén Ujlaky ballal a hálóba célzott – 2:0. „Rövid idő leforgása alatt kétgólos hátrányba kerültünk” – nyomatékosította a végeredmény szempontjából döntő szakaszt Adrián Guľa, a vendégek trénere. A zsolnaiak kitámadtak. Jelic fejesét a gólvonalról vágta ki Szabó, de a csereként beállt Jurčo a 72. percben szerzett szépítő találatával visszahozta a vendégek elillanni látszó pontszerzési reményeit – 2:1. A taktikailag fegyelmezetten, éretten futballozó dunaszerdahelyiek azonban már nem engedték ki kezükből a győzelmet. A meccs hajrájában lecserélt két gólszerzőt, Brašeňt és Ujlakyt vastapssal jutalmazta a drukkersereg.

„Mindegy, hogy melyikünk szerzi a találatot, az a legfontosabb, hogy győzelemhez segítse csapatunkat. Pénteken unokabátyám, a negyvenéves Marek Ujlaky születésnapi buliján jártam, s azt mondta, illő lenne góllal is gratulálni. Mai találatomat neki ajánlom” – nyilatkozta a találkozót követően Erik Ujlaky, a DAC legjobb góllövője, aki mindhárom találatát tavasszal szerezte.

„Azért igazoltam Besztercebányáról a zsolnaiakhoz, hogy egy élcsapatban folytassam a pályafutásomat. Sajnos, a végeken kullogunk, a nyitraiak és a dunaszerdahelyiek már ott lihegnek a nyakunkon. Ma is jól játszottunk, egy kivételével elpuskáztuk ziccereinket. A hőn áhított győzelem önbizalmat, lendületet adhatna a csapatnak” – kesergett a vesztes csata végén Viktor Pečovský, a zsolnaiak válogatott középpályása.

„Bejött a taktikánk, fordulás után jóval aktívabbak, bátrabbak voltunk, gólokat lőttünk. A rendkívül fontos három pont értékét hatványozza, hogy a mai bajnokin a Corgoň Ligában leglátványosabb futballt produkáló csapatot sikerült legyőznünk” – summázta a párharc legfontosabb momentumait az öltözőfolyosón tartott rögtönzött sajtótájékoztatón Radványi Miklós, a DAC mestere. A párharc hajrájában ugyanis a stadionban problémák voltak az áramszolgáltatással. Elsötétült az eredményjelző tábla, a sajtószobában sem volt áram. „Nem a Föld órája, hanem a frenetikus szurkolás okozta az áramkiesést” – tréfálkozott az egyik rendező a riportalanyokra vadászó újságírókkal.

A lényeg, hogy a DAC a tavasszal lejátszott öt találkozón tíz ponttal gyarapította gyűjteményét. Pontosan annyival, mint amennyit a tizenkilenc őszi bajnokiján szerzett, ez pedig a pontlevonás ellenére is reményekre jogosít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?