A csehek jártak jól

Pozsony. Az írek három, a szlovákok hét kapura tartó lövésből szereztek két gólt – a 2:2-es döntetlen viszont igazán egyik csapatnak sem jó. Az eredménnyel a csehek jártak a legjobban.

A szlovák–ír Eb-selejtező első bő félórájának egyetlen említésre méltó eseménye volt: Ireland gólja a 7. percben. A találathoz nagyban kellett Klimpl hibája is, aki egyáltalán nem állt helyzete magaslatán szombaton. Végül mégis ő egyenlített a 38. percben egy szöglet utáni begyakorolt figura után. Akkor már négy perce futballoztak a szlovákok, s ezalatt a négy perc alatt többet csináltak, mint addig 34 percen át. A félidőben jogos volt a hazai reménykedés – ha így folytatják Hološkóék, nem lehetetlen megfordítaniuk a meccset. A lehetőség meg is volt (az 55. percben Krajčík beadása után Mintál alig fejelt mellé), de jött Doyle és egy kegyetlenül eltalált lövés („Ha már gólt kell kapnom, szívesebben kapok szép gólt” – próbálta vigasztalni magát Senecký kapus. „Szerintem senki nem számított arra, hogy lőni fogok, ráadásul a labda inkább strandfocihoz felelt volna meg, így érdekes ívben is szállt” – nevetett a gólszerző), és a szlovákok visszazuhantak meccs eleji tanácstalanságukba. Az ébredés túl későn, a 91. percben jött: Čech lőtte el a labdát Given kapus alatt, s szomorította el az ír drukkereket.

Az ír játékosok viszont nem keseregtek. „Prágában így is, úgy is nyernünk kell, ettől az eredménytől függetlenül – magyarázta mosolyogva Kevin Doyle a mixzónában. – Persze, ha az ember az utolsó percben kapja az egyenlítő gólt, az pofon vágja, és olyan, mintha kikapott volna, de ha racionálisan nézzük, a döntetlen is egész jó eredmény.” Az íreknek talán, a szlovákoknak viszont egyáltalán nem. „Ezzel számunkra véget ért a selejtezősorozat” – mondta illúziók nélkül Mintál. „Eddig az volt a bajunk, hogy nem tudtunk gólt lőni, most legalább lőttünk kettőt” – keresett valami sovány vigaszt Klimpl. „Szomorúak vagyunk, de nem csalódottak, mert az utolsó percig küzdöttünk” – jelentette ki öntudatosan Senecký.

Marek Čech gólja a legnagyobb örömet a cseheknek szerezte: Kollerék hozták a kötelezőt San Marinóban, s üldözőik pontvesztésének köszönhetően megerősítették második helyüket a táblázaton. Joggal állt öles betűkkel az egyik cseh internetes portálon a felirat: „Köszönjük, szlovákok!”

Szlovákia–ĺrország 2:2 (1:1)

Góllövők: Klimpl (37.), M. Čech (91.), ill. Ireland (7.), Doyle (58.). Sárga lap: Krajčík, Ďurica. Játékvezető: Farina, 12 360 néző. SZLOVÁKIA: Senecký–Krajčík, Klimpl, J. Ďurica, M. Čech–Hamšík–Šesták (65. Obžera), Sapara (72. Šebo), Greško–Mintál–Hološko. ĺRORSZÁG: Given–O’Shea, McShane, Dunne, Kelly–Ireland (77. Douglas), Carsley–McGeady (61. Gibson), Kilbane–Robbie Keane, Doyle (89. Murphy). (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?