A célkereszt, ha megtalál...

A nagykürtösi származású Zoltán Baláž sikerekben gazdag esztendőt tudhat maga mögött, neve ott szerepelt a legjobb tíz szlovák sportlövő között. Az idei versenysorozat volt a fiatal sportember utolsó fellépése a junior kategóriában.
Vége a gondtalan „gyermekéveknek”.

A nagykürtösi származású Zoltán Baláž sikerekben gazdag esztendőt tudhat maga mögött, neve ott szerepelt a legjobb tíz szlovák sportlövő között. Az idei versenysorozat volt a fiatal sportember utolsó fellépése a junior kategóriában.

Vége a gondtalan „gyermekéveknek”. Milyenre sikeredett a búcsú korosztályában?

Eddigi legjobb eredményemet értem el az idén: a győri Európa-bajnokságon a légpuska csapatversenyben az első, egyéniben a második helyen végeztem. Előnyt jelentett, hogy nem kellett messzire utazni, és rengeteg szurkoló kísért el bennünket. Ha összehasonlítom az elmúlt idénnyel, látható az előrelépés, de közel sem vagyok elégedett. Érzem, hogy többre vagyok képes.

Miért választja valaki a sportlövészetet, amikor sokkal népszerűbb sportágak is vannak?

Első lépéseimet a sportág felé édesapám egyengette. Aki kapcsolatba kerül a sportlövészettel és megszereti, állandóan jobb eredményeket akar elérni. Az utóbbi időben egyre több fiatal emeli vállhoz a fegyvert, és ez megmutatkozik a nemzetközi versenyeken elért helyezéseken is. Bár nálunk közel sincsenek olyan feltételek, mint külföldön, az erős hazai mezőny rákényszeríti az embert a fejlődésre. Csak akkor van esély bekerülni a legjobbak közé.

Milyen fogadtatásra számít a felnőttek mezőnyében?

A két korosztály közötti teljesítményben néha három pont különbség is van, ami a sportlövészetben sokat jelent. Érzem, hogy vannak tartalékaim, szívós munkával szerintem van esélyem jó eredményeket elérni. A jövő év elején három komolyabb megmérettetés is lesz, melyeken ki lehet harcolni a részvételt a tallinni Európa-bajnokságon. Szeretnék minél jobban helyt állni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?