A BL-ért élnek a győriek

<p>Holnap 19 órakor a zágrábi Lokomotiva elleni hazai párharccal kezdi meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Győr.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Győr a világ legjobb kapusa, Katrine Lunde nélkül vág neki a sorozatnak, mivel a norvég játékos gyermekáldás elé néz. A helyére igazolt horvát Jelena Grubisic játszott abban a Lokomotiva Zagrebben, amely vasárnap a győriek vendégeként lép pályára. A zöld-fehérek számára papíron nem jelenthet gondot a két pont begyűjtése.

„A Lokomotiva az aktuális horvát bajnok, amelynek tavaly sikerült megszakítani a Koprivnica hosszú évekig tartó uralmát – mondta a győri klub honlapjának Mato Matijevic, zöld-fehérek utánpótlás-akadémiájának egyik szakembere. – A csapat játékát az egész mérkőzés alatt elkötelezett agresszív játék jellemzi a védelemben, amelyből gyors indításokat szorgalmaznak.”

Mindemellett a Győr számára a csoport másik két tagja, a Viborg és a Sävehof jelenthet komolyabb próbatételt. „A Viborg remek csapatokat megelőzve lett dán bajnok, ez mutatja erejüket. Tipikus északi kézilabdát játszanak, tapasztalt játékosok alkotják a csapat magját. A svédek tavaly a középdöntő meglepetéscsapata voltak, éppen ezért idén talán kevesebb meglepetésre lesznek majd képesek” – nyilatkozta Ambros Martín, a győriek vezetőedzője, aki azonban egyértelműen az újabb címvédést tűzte ki a 2013-ban és 2014- ben is BL-győztes együttes elé. „Minden nap a Bajnokok Ligájáért dolgozunk, edzünk és élünk, mert ismét meg akarjuk nyerni” – jelentette ki Martín.

A spanyol tréner csapata átalakult a nyáron: a kapusok mellett mezőnyjátékosok is cserélődtek, öten távoztak (pl. Bulatovic, Tervel, Rédei-Soós), míg hatan érkeztek: többek között a vb-gólkirály német Susan Müller, az orosz Anna Szen vagy a spanyol Macarena Aguilar Díaz.

A csapatkapitány Görbicz Anita szerint így még kell kis idő, hogy megszokják egymás stílusát. „Nagyon jó érzés címvédőként rajtolni, még akkor is, ha tudjuk, hogy mindenki minket akar megverni. Hosszú út áll előttünk, de mindig csak a következő lépésre koncentrálunk” – idézi az EHF honlapja a 31 éves játékost.

Ez a hosszú út pedig a győriek elképzelése szerint Budapesten fog végződni, mivel a tavaly sikeresen debütáló Final Fournak ismét a magyar főváros adhat otthont jövő tavasszal.

A sorozat másik magyar indulója, az FTC a lipcsei selejtező döntőjében alulmaradt a házigazdával szemben, és az emlékezetes fellebbezési szága után a KEK-ben fog szerepelni. (ot, mno.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?