120 millió euró Bale ára

<p>Minden idők legdrágább futballistája lehet Gareth Bale, a Tottenham walesi szélsője. A spanyol AS napilap értesülései szerint az angol klub 120 millió euróban állapodott meg a Real Madriddal, ebbe az összegbe azonban beleszámíthatnak olyan cserealapnak nevezhető játékosokat, mint Fabio Coentrao, Ángel di María és legújabban Álvaro Morata , akiket André Villas-Boas menedzser szívesen foglalkoztatna a csapatában.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Gareth Bale-lel kapcsolatos friss hír még, hogy tegnap ugyan részt vett az edzésen, de kisebb – amúgy picit rejtélyesnek titulált – sérülésére hivatkozva külön munkát végzett. (Bale a hongkongi túrán erre a sérülésre hivatkozva nem lépett pályára, de a valós indok az lehet, hogy a korábbinál még előnyösebb fizetéssel sem sikerült őt maradásra bírni az elnöknek.) A szélső beszélt Villas-Boassal, akinek mindössze annyit jegyzett meg a vele kapcsolatos hírekről: „Miszter, szeretnék elmenni.”

Bale állítólag bírta Daniel Levy klubelnök korábbi ígéretét, miszerint idén nyáron elengedi őt, amennyiben nem jutnak be a Bajnokok Ligájába, és nagyon komoly ajánlattal kopogtat be érte valaki. Nos, utóbbi két feltétel feltétlenül teljesült: a Tottenham 5. lett a bajnokságban, így csak az Európa Ligában érdekelt, Bale-ért pedig bejelentkezett a spanyol Real Madrid, amely többször jelezte, csillagászati összeget is hajlandó fizetni a szélsőért.

A Tottenham most annyit kért a madridiaktól, picit várjanak még a szerződés véglegesítésével. Roberto Soldadót már megszerezte az angol klub – a támadó kikerült a Valencia amerikai túrára utazó keretéből –, és Luis Suárez iránt is érdeklődnek, bár tudják, hogy az Arsenal már igen előrehaladott tárgyalásokat folytat a Liverpoollal az uruguayi támadó ügyében.

Bale tegnap nem szerepelt a harmadosztályú Milton Keynes Donstól 1:0-s vereséget szenvedő Tottenhamben, amelynek szombaton Monacóban lesz fellépése. Jelen állás szerint még nem végleges, hogy Bale-lel vagy nélküle. Sőt, az sincs véglegesítve, hogy legalább elutazik a labdarúgó vagy sem. (Az elnök állítólag a szóbeli megállapodás ellenére az utolsó pillanatig játszatná őt, a walesi azonban sokkal inkább maradna Londonban, és egyéni edzésterv szerint készülne.) Villas-Boas leszögezte: nem szeretne még egy olyan felfordulást, mint volt tavaly, amikor Luka Modric hagyta ott őket a madridiak hívó szavára, a felkészülés véghajrájában, miután el sem utazott velük az amerikai túrára.

Ha az üzlet létrejön, Bale lesz minden idők legdrágább játékosa. Ezt a rekordot jelenleg a portugál Cristiano Ronaldo tartja, aki 94 millió euróért igazolt a Manchester Unitedtől a Realba. Előtte Zinedine Zidane-é volt ez a cím, a francia középpályásért 75 millió eurót fizetett a Real a Juventusnak. (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?