Viharos főellenőr-választás Nagymegyeren

Richard Kmet
Nagymegyer |

 Hárman jelentkeztek a fürdőváros főellenőri posztjának betöltésére, végül csak két jelölt közül választott a képviselő-testület. A polgármester azt mondta, nem írja alá az új főellenőr szerződését. A megválasztott jelölt szerint ez jogi analfabetizmusra vall.

A képviselő-testület szerdai ülésén került sor az új főellenőr kiválasztására. A jelöltek két jelölt közül választottak, a polgármester a szavazás eredményének kihirdetése után a nyilvánossággal is közölte, hogy a harmadik jelölt délelőtt visszalépett a megmérettetéstől. A tizenegy képviselőből nyolcan szavaztak Kmeť Richárdra, ellenfele három szavazatot kapott.

A képviselők még a titkos szavazás megkezdése előtt tisztázták, hogyan döntenek abban az esetben, ha ugyanannyi voksot kapna a két jelölt. Később azonban nem volt szükség a szervezésre, Kmeť, már az első körben megszerezte a képviselők bizalmát. Holényi Gergő polgármesterét azonban korántsem. Az új főellenőr korábban például a  Dunaszerdahelyi Járási Hivatal, majd a dunaszerdahelyi Munka- Szociális- és Családügyi Hivatal igazgatója volt és a Smer járási szervezetét vezeti, néhány éve kétes ingatlanügyekkel kapcsolatban is felmerült a neve.

A város vezetője az eredmény kihirdetése után kijelentette, hogy nem ismeri el a szavazás eredményét, és nem hajlandó meunkaszerződést kötni a megválasztott főellenőrrel. “Ma a harmadik jelölt is visszalépett, mert nem volt hajlandó részt venni ebben a színjátékban.

Én sem vagyok hajlandó erre, nem fogok együttműködni vele” - közölte Holényi Gergő,

aki ezután átadta Pongrácz Kálmán képviselőnek az ülés vezetését, és kivonult a teremből.

A képviselők szavazással tudomásul vették a választás eredményét. „Ez egy szabályos választás eredménye. A törvény szerint kötelező szerződést kötni a főellenőrrel, a polgármesternek nincs más lehetősége, mint aláírni” - jegyezte meg az ülés végén Pongrácz Kálmán. A képviselők tervei alapján már augusztus 1-től átvehette volna az új ellenőr a város ügyeinek kivizsgálását, a polgármester kijelentése miatt azonban kérdésessé válik ennek teljesítése. Holényi kirohanását az egyik lakos is kritizálta.

Pongrácz a városi cégek vezetőinek kinevezése körüli ügyekre is utalt, amikor hiába választotta meg a testület az igazgatót, a polgármester nem fogadta el a jelölést. „A testület ebben a kérdésben tehetetlen, csak jogi eszközökkel tudja megoldani. Ezek a lehetőségek sajnos hosszan tartó jogi folyamatokhoz vezetnek” - folytatta a képviselő. Kmeť szerint a polgármester kijelentése jogi analfabetizmusra vall, a megválasztott főellenőr megköszönte a képviselők bizalmát, és kérte az együttműködésüket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?