Régió

Viharos főellenőr-választás Nagymegyeren

Nagymegyer | Hárman jelentkeztek a fürdőváros főellenőri posztjának betöltésére, végül csak két jelölt közül választott a képviselő-testület. A polgármester azt mondta, nem írja alá az új főellenőr szerződését. A megválasztott jelölt szerint ez jogi analfabetizmusra vall.
author
Kiss Bartalos Éva

2021. július 30. 09:22

Richard Kmet

A képviselő-testület szerdai ülésén került sor az új főellenőr kiválasztására. A jelöltek két jelölt közül választottak, a polgármester a szavazás eredményének kihirdetése után a nyilvánossággal is közölte, hogy a harmadik jelölt délelőtt visszalépett a megmérettetéstől. A tizenegy képviselőből nyolcan szavaztak Kmeť Richárdra, ellenfele három szavazatot kapott.

képviselők

A képviselők még a titkos szavazás megkezdése előtt tisztázták, hogyan döntenek abban az esetben, ha ugyanannyi voksot kapna a két jelölt. Később azonban nem volt szükség a szervezésre, Kmeť, már az első körben megszerezte a képviselők bizalmát. Holényi Gergő polgármesterét azonban korántsem. Az új főellenőr korábban például a  Dunaszerdahelyi Járási Hivatal, majd a dunaszerdahelyi Munka- Szociális- és Családügyi Hivatal igazgatója volt és a Smer járási szervezetét vezeti, néhány éve kétes ingatlanügyekkel kapcsolatban is felmerült a neve.

A város vezetője az eredmény kihirdetése után kijelentette, hogy nem ismeri el a szavazás eredményét, és nem hajlandó meunkaszerződést kötni a megválasztott főellenőrrel. “Ma a harmadik jelölt is visszalépett, mert nem volt hajlandó részt venni ebben a színjátékban.

Én sem vagyok hajlandó erre, nem fogok együttműködni vele” - közölte Holényi Gergő,

aki ezután átadta Pongrácz Kálmán képviselőnek az ülés vezetését, és kivonult a teremből.

Holényi

A képviselők szavazással tudomásul vették a választás eredményét. „Ez egy szabályos választás eredménye. A törvény szerint kötelező szerződést kötni a főellenőrrel, a polgármesternek nincs más lehetősége, mint aláírni” - jegyezte meg az ülés végén Pongrácz Kálmán. A képviselők tervei alapján már augusztus 1-től átvehette volna az új ellenőr a város ügyeinek kivizsgálását, a polgármester kijelentése miatt azonban kérdésessé válik ennek teljesítése. Holényi kirohanását az egyik lakos is kritizálta.

Pongrácz a városi cégek vezetőinek kinevezése körüli ügyekre is utalt, amikor hiába választotta meg a testület az igazgatót, a polgármester nem fogadta el a jelölést. „A testület ebben a kérdésben tehetetlen, csak jogi eszközökkel tudja megoldani. Ezek a lehetőségek sajnos hosszan tartó jogi folyamatokhoz vezetnek” - folytatta a képviselő. Kmeť szerint a polgármester kijelentése jogi analfabetizmusra vall, a megválasztott főellenőr megköszönte a képviselők bizalmát, és kérte az együttműködésüket.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Peter Visolajský

Eddig több mint 1900 orvos jelezte, hogy beadja felmondását

Klein Otokár

„Elsősorban a bizalom volt a fontos, amit kiharcoltunk és meg is kaptunk a lakosoktól”

s

A cukorért is lényegesen többet fizethetünk

Vlagyimir Putyin

Oroszország már holnap bejelenti az elfoglalt ukrajnai területek annektálását

forint k

Ilyen még nem volt: 422 forint felett az euró

Dunaszerdahely k

Búcsúzó képviselők és ciklusértékelés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.