Régió

Vége a párkányi zeneterrornak?

Párkány | A zene tovább bömböl a házból, bár a rendőrség őrizetbe vette Nothart Évát, a zenélő ház tulajdonosát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 7. 18:53

Egy időben nemcsak a zenével terrorizálta a környéket a tulaj. Azzal fenyegetőzött, hogy roma családokat fogad be a házába - ő egyébként nem ott él. Az épület melletti pajtában egy ideig lakott is egy roma család, állítólag a kassai Luníkról érkeztek. (Gulyás Zsuzsanna felvétele)

Őrizetbe vette a rendőrség Nothart Évát, a párkányi zenélő ház tulajdonosát. Kezdeményezték az előzetes letartóztatását is, amelyről várhatóan holnap dönt a bíróság. A nyomozó veszélyes zaklatás bűntettével vádolta meg. 

Zaklatás miatt tartóztatták le hétfőn Nothart Évát, a párkányi zenélő ház tulajdonosát.

Ha a bíróság kimondja a bűnösségét, hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat 

– tájékoztatott a TASR hírügynökség. 

A párkányi körzeti rendőrkapitányság nyomozója hétfőn kihallgatásra rendelte be Nothart Évát, aki tizenhat éve azzal terrorizálja a szomszédságában élőket, hogy hangszórón keresztül reggel hat és este 10 óra között megszakítás nélkül engedi Verdi Traviatájának egyik áriáját Plácido Domingo előadásában, méghozzá recsegő-sípoló hang kíséretében. Nothart azt mondja, így áll bosszút a szomszédain azért, mert zavarta a kutyájuk ugatása. A nő azóta többször is gyalázkodó hangnemben írt a közösségi oldalakon a szomszédairól és a párkányiakról. A Kossuth utca lakói korábban tüntetést szerveztek, az önkormányzathoz és a rendőrséghez fordultak, de semmi nem történt az ügyben.

Renáta Čuháková Nyitra megyei rendőrszóvivő tájékoztatása szerint Nothart kihallgatása tegnap is folytatódott.

A begyűjtött bizonyítékok, a bizonyítási eljárás és a tanúk, károsultak vallomása alapján a rendőrség megállapította, hogy a vádlott tudatosan zaklatja a környéken lakókat, rontja polgártársai életminőségét

 – monda a szóvivő.

A Kossuth utcai ház egyszer már elnémult, 2015 nyarán, éppen amikor Andrej Kiska köztársasági elnök Párkányba látogatott. A város polgármestere, Eugen Szabó előzetes intézkedéssel tiltatta meg a lakosok zenével való zaklatását. Két évig csend volt, de Nothart bírósági úton megtámadta a polgármester intézkedését, és hiába döntött a polgármester javára a járási, majd a kerületi bíróság, Nothart Éva fellebbezései miatt nem emelkedett jogerőre a döntés. 2017 szeptemberétől pedig ismét szól a Traviata. A Legfelsőbb Bíróság idén márciusban megerősítette a Nyitrai Kerületi Bíróság határozatát a zene leállításáról, de Nothart ezt is figyelmen kívül hagyta. Az immár jogerős ítélet végrehajtatása a város részéről a hatáskör túllépésének minősülne, ezért jelenleg a besztercebányai Végrehajtási Bíróságon van az ügy, ennek kell kijelölni a végrehajtó személyét és a végrehajtás módját. 
 

Bár Nothart Évát őrizetbe vette a rendőrség, Domingo áriája – mivel a lejátszást automatikusan állították be – továbbra is szól a házából. (vkm)

2018. augusztus 6. 20:32

Letartóztatták Nothart Évát, a párkányi zenélő ház tulajdonosát
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sárosfai gáz nyomában

A D4-es és az R7-es építése miatt további forgalomkorlátozással kell számolni

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Mistrík, Čaputová és Mikloško Šefčovič és a Smer összefonódására figyelmeztetnek

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?