Régió

Letartóztatták Nothart Évát, a párkányi zenélő ház tulajdonosát

Párkány | Talán fellélegezhetnek a párkányi zenélő ház környékén élők, a tvnoviny.sk információi szerint ugyanis a rendőrség letartóztatta Nothart Évát, a ház tulajdonosát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 6. 20:32

Frissítve
- Gulyás Zsuzsanna felvétele

Nothart közel 16 éve terrorizálja környezetét azzal, hogy folyamatosan egy operaáriát játszik le Placido Domingo előadásában, reggel hattól este tíz óráig.

Nem tartotta tiszteletben a Legfelsőbb Bíróság döntését sem, amely elrendelte a zene leállítását.

A rendőrök hétfőn kihallgatásra rendelték be, majd életveszélyes fenyegetés miatt letartóztatták, és kezdeményezték vizsgálati fogságba helyezését - írta a tvnoviny.sk.

2018. április 9. 17:55

Egyelőre a Legfelsőbb Bíróság sem hallgattatta el a „zenélő házat"

A TASR hírügynökség beszámolója szerint a nyomozó veszélyes zaklatás bűntettével vádolta meg N. Évát. „Indítványozták őrizetbe vételét. A ház tulajdonosa rendőrségi cellában fogja várni a bíró döntését” – közölte Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bűnössége esetén hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. 
 
A párkányi Kossuth utca lakóinak 16 éve napi 16 órában kell hallgatniuk Verdi Traviatájának egyik áriáját Plácido Domingo előadásában, melyet a hangszórók sípolása kísér. N. Éva a szomszédjain akart bosszút állni azért, mert kutyájuk ugatása zavarta őt.

2015-ben a város polgármestere egy előzetes intézkedésével megtiltotta a lakosok zenei művekkel való zaklatását. Ezt követően bő egy évre a „zenélő ház” elhallgatott. N. Éva azonban bírósági úton megtámadta az indítványt. A polgármester indítványát a járási és a kerületi bíróság is jóváhagyta. A döntés mégsem volt jogerős, mert N. Éva fellebbezett, így múlt év szeptemberében a Kossuth utcában újra megszólalt a recsegő hangszóró.
 
A Legfelsőbb Bíróság idén márciusban jóváhagyta a város 2015-ös intézkedését, amely megtiltja a lakosok zenei művekkel való zaklatását. Plácido Domingo azonban a Legfelsőbb Bíróság döntése után is tovább énekelt. Az ügyészség indítványára a rendőrség is lépett az ügyben, és Čuháková szerint kiderítették, hogy a vádlott szándékosan akart kárt okozni a szomszédjainak.

(YouTube)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elhunyt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?