Új sürgősségi osztálya van a galántai kórháznak

Új sürgősségi osztálya van a galántai kórháznak

Befejezték a galántai kórház új sürgősségi osztályának felújítását, amelyben nagyobb, modernebb helyiségeket, egy újraélesztő szobát és egy izolációs helyiséget alakítottak ki, ezeket pedig új műszerekkel látták el – tájékoztatott Bianaka Krejčíová, a kórház szóvivője.

A galántai Svet zdravia kórház teljesen új helyiségekben látja el a sürgős eseteket. „A sürgősségi osztály jelenleg egy emeleten található a radiológiai, az aneszteziológiai és az intenzív terápiás osztállyal. Ennek köszönhetően a legkritikusabb állapotban lévő páciensek ellátása felgyorsul” – közölte Krejčíová.

„A kórház továbbra is készen áll arra, hogy a százötvenezres vonzáskörzetbe tartozó pácienseknek sürgősségi ellátást biztosítson a Galántai és a Vágsellyei járásban. Épp a lakosság sűrűsége, illetve az ipari parkok és szociális otthonok magas száma miatt kérvényeztük az egészségügyi minisztériumban a kórház magasabb, második kategóriába való besorolását” – közölte Radoslav Čuha, a ProCare és a Svet zdravia hálózat vezérigazgatója.

A részlegen egy új újraélesztő szoba is lett, amelynek felszereltsége szinte egy teljesértékű műtőhelyiségével azonos. Újdonságnak számít a páciensek modern osztályozási rendszere is. A helyiségek teljeskörű felújítását a kórház részben uniós forrásokból finanszírozta. A kiadások összege elérte az 1,8 millió eurót.

„2015-ben kezdték készíteni az egész első emelet, az ún. hot floor projekttervét. Először az egész radiológiai osztályt újítottuk fel. Utána az aneszteziológiai osztályt és az intenzív ellátást építettük át. Az új sürgősségi az utolsó dolog, amely a hot floor egészéhez hiányzott. Most már az egész emelet teljesen egymásra épül. Az említett osztályok felújítási költségei az elmúlt hat évben meghaladják az ötmillió eurót” – tájékoztatott Alexandra Pavlovičová, a kórház igazgatónője.

A sürgősségi osztály átépítésének már 2020-ban el kellett volna kezdődnie, de ezt megnehezítette a pandémia. Végül 2022 szeptemberében kezdték el, és idén júniusig tartott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?