Régió

Új másodrendű főút a Csallóközben

Másodosztályú főúttá minősítették a Nyárasd és Alistál közötti összekötő utat, ezért az év elejétől fellélegezhet a két csallóközi település, részben mentesülnek a teherforgalom alól.
Kiss Bartalos Éva

2020. január 10. 10:44

Nyárasd
- Kiss Bartalos Éva felvételei

A falvak vezetői már évek óta dolgoztak azon, hogy átminősítsék a Nyárasd és Alistál közötti összekötő utat, amelynek köszönhetően az áthaladó teherforgalom rövidebb úton, Ekecset kikerülve csatlakozhat a 63-as elsőrendű főútra. Az átminősítés egyik feltétele volt az alistáli vasúti átjáró korszerűsítése, valamint az összekötő út felújítása. 

Tábla figyelmeztet

Az év elejétől már jelzőtábla figyelmezteti az áthaladó sofőröket arra, hogy az 561-es út helyett az új, 202-es számmal jelölt másodrendű főutat használják. Bacsó László, Nyárasd polgármestere, Nagyszombat megye közlekedési bizottságának elnöke szerint ugyan csökkent a forgalom a falu egyik részében, de eltart egy ideig, míg a teherautósok megszokják az új útvonalat.

„A navigációs rendszerekben is szerepelnie kell az új útnak, emellett az is fontos, hogy az autósok ne megszokásból vezessenek, hanem a táblák alapján tájékozódjanak”

– közölte Bacsó, hozzátéve, hogy a rendőrök is gyakrabban figyelik majd az átminősített szakaszt, amerre korábban nem haladhattak kamionok.

Polák László, a szomszédos Ekecs polgármestere is egyetért a kollégájával. „Még nincsenek mért adataink, de a lakosok visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy csökkent az áthaladó teherforgalom. Egyszerűbb a közlekedés a faluban. Nagy megnyugvás, hogy sikerült elérnünk a változást” – folytatta Polák László.

Felújítást terveznek

Idén további felújításokat terveznek a térségben. Nyárasdon évek óta rossz állapotban van a főút, a megyei költségvetésből már elkülönítették a felújításra szánt összeget, Nyárasd és Ekecs, valamint Ekecs és Nagymegyer között is újítanák az aszfaltot.

„Ekecs és Nagymegyer között nagyon jó út volt, de a masszív teherfogalom miatt vályúk alakultak ki az úttesten, amelyek balesetveszélyesek”

– jegyezte meg Polák László.

Ekecs belterületén is lenne mit javítani, a községben azonban a csatornázás megépítését is tervezik, ezért egyelőre nincs napirenden a komplex felújítás.

„Ha meghibásodik a vízvezeték, akkor alámossa az utakat, fellazul az aszfalt alatti réteg és szétesik az út. Voltak szakaszjavítások az utakon, de ez csak tűzoltás” – mondta a polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
KocnerRusko

„Győzött a szlovák igazságszolgáltatás”

kep

Kisebb városok karanténjára is készülnek!

Auschwitzba és Czestochowába is ellátogat Ferenc pápa

Ferenc pápa megbetegedett

rákos

A sikeres kezelés feltétele a korai és pontos diagnózis

bilincs

Szavazhatnak az életfogytiglanira ítélt sorozatgyilkosok is

tűz

Kigyulladt egy lakóépület Strasbourgban, többen meghaltak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.