Új kinevezések a városban

A vmk új igazgatója szeretné felhelyezni Nagymegyert a régió kulturális térképére (A szerző felvétele)
Nagymegyer |

Titkos szavazással döntöttek az új főellenőr személyéről, a városi művelődési központ élére pedig új igazgatót neveztek ki. Kmeť Richárd, volt főellenőr még márciusban mondott fel április végével.

A városvezetés április 24-re írta ki a főellenőr-választást. A testületi ülést megelőzően hallgatták meg a két pályázót, akik mindketten eleget tettek a feltételeknek. A nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiát és a Szlovák Rendőrakadémiát is elvégző Ábrahám Barbara és Író Tibor, a Járási Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal volt igazgatója között kellett dönteniük a plénum programpontjai közé iktatott titkos szavazáson, az ülés kezdete előtt pedig személyesen is meghallgatták őket. 

Két körben szavaztak

Ahhoz, hogy a pozíciót betöltsék, a jelenlévő 11 képviselőből 7-en kellett volna az egyik személyre szavazniuk, de ez nem így történt. A titkos szavazás első körében nem lett meg a 7 szavazata egyik pályázónak sem, sőt, egy szavazati szelvény ráadásul érvénytelen is lett, ugyanis valamelyik képviselő egy válasz helyett mindkét nevet megjelölte. A második körben a törvény értelmében elég volt az egyszerű többség, azaz a legtöbb szavazatot kapó jelölt nyert. Szoros állással, egy szavazatnyi különbséggel, 6 vokssal Ábrahám Barbara kapta meg a főellenőri pozíciót, Író Tibornak 5 szavazata lett. Megbízása 6 évre szól és a városi önkormányzat teljes állásban alkalmazza. Minden valószínűség szerint jövő héten kezd. „Ha a volt főellenőr hivatali ideje, a hat év járt volna le, akkor a kontinuitás miatt az után kellett volna kezdenie az új főellenőrnek, miután az előző megbízás lejárt. Mivel Kmeť Richárd felmondott, 60 nap áll rendelkezésünkre, hogy bebiztosítsuk a következő főellenőrt, aminek eleget is teszünk” – osztotta meg Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere. A napokban már elkezdték a feladatok átadás-átvételét. 

A főellenőr személyéről titkos szavazással döntöttek (A szerző felvétele)

Új vezető a vmk élén

Gútai László április elsejével vonult nyugdíjba a Corvin Mátyás Városi Művelődési Központ éléről. Összesen 6 jelentkezés érkezett a pozícióra meghirdetett pályázatra a megjelölt határidőig. Közülük négy pályázót hívtak be személyesen is. A város kulturális bizottsága végül Kórósi Lillát választotta. Soóky Marián a kinevezést már csak tudomásulvételre bocsátotta a testületi ülésen jelenlévő 11 képviselő elé, melyet egy nem szavazat mellett mindenki elfogadott. Kórósi Zalán még a voksok leadása előtt jelezte elfogultságát, ugyanis az újonnan kinevezett igazgató az ő lánya. „Nagyon köszönöm a szakmai bizottság döntését, azon fogok igyekezni, hogy a képviselő testülettel, az önkormányzattal szoros együttműködésben fel tudjuk helyezni a következő időszakban Nagymegyert a régió kulturális térképére” – hangsúlyozta a plénumon Kórósi Lilla, aki az egyetem elvégzése előtt a Meszi Sound cég rendezvényszervező asszisztense volt, majd kitüntetéssel végezte el a Comenius Egyetem kiadványszerkesztő szakát. Mellette cikkeket írt az Új Nőnek. Új pozícióját megelőzően a felvidéki Mathias Corvinus Collegium rendezvényszervezőjeként dolgozott. Alkalmazása május 1-vel kezdődött a nagymegyeri vmk élén. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?