Régió

Tornán és Nagyidán szavazatvásárlás miatt tettek bejelentést

Nagyida/Szepsi/Torna | Kováč Imre, a Kassa-vidéki választási bizottság alelnöke szerint Szepsiben és a környékbeli településeken meglepően nagy a csend. Az ellenőrzött települések többségében mindent rendben találtak. Tornán és Nagyidán szavazatvásárlás miatt tettek bejelentést, a rendőrség már megtette a kellő lépéseket.
Németi Róbert

2018. november 10. 18:33

- A szerző felvétele

„A jelöltek számát tekintve Szepsiben meglepően nagy a csend. Tornán és Nagyidán szavazatvásárálás gyanúja miatt tettek nálunk bejelentést, ezért mindkét helyre kimentünk. Mindkét ügyet átvette a rendőrség” – nyilatkozta lapunknak a Kassa-vidéki választási bizottság elnöke. Amint azt helyi forrásból megtudtuk, Tornán állítólag öt euróért árulták a szavazatokat. „A választási bizottság ellenőrzése után a NAKA munkatársai is a helyszínre érkeztek. A bejeltentést végül visszavonták, mert senki sem volt hajlandó tanúskodni. A szavazatvásárlással vélhetően az ellenjelöltek próbálták egymást megfélemlíteni” – nyilatkozta lapunknak egy neve elhallgatását kérő tornai lakos. Köteles László, a városi választási bizottságá tagja szerint Szepsiben megközelítőleg 30-40 százalékos részvételi arányra lehet számítani. „A reggeli órákban volt egy nagyobb hullám, aztán késő délután ismét elindultak az emberek voksolni, de továbbra is várjuk a szavazókat. Bodolló városrészben valamivel jobb a helyzet, ott nagyjából 45 százalék között mozog a választópolgárok részvételi aránya” – mondta Köteles.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?