Tízéves az Érsekújvári Rockszínpad

Érsekújvár |

<p>Jézus Krisztus Szupersztár című musical bemutatójával ünneplik a jubileumot.</p>

Méltóképpen ünnepli meg fennállásának tizedik évfordulóját az Érsekújvári Rockszínpad. Stugel Tibor a társulat alapítója és vezetője, valamint rendezője évről évre magasabbra teszi a lécet. Az eddig itthon és külföldön több mint száz alkalommal bemutatott hét darab után, idén augusztusban egyedülálló produkcióval készül.

A Jézus Krisztus Szupersztár című musicalben először közreműködik egy erre a célra összeállt zenekar, valamint a Czuczor Gergely Alapiskola egykori és mai tanulóiból álló énekkara és a párkányi Stilla Pectus kórus. A korszerű hang- és fénytechnika kezelését a társulat első alkalommal bízta profikra, valamint a produkció mögött látható videofelvételek készítését is. „Klasszikus darabról van szó, mint ahogy a Rómeó és Júlia című musical is az volt. A mostani két férfi főszereplő, Uzsák Dávid és Tihanyi Dániel ebben a korábbi darabban már bizonyított. A Jézus Krisztus Szupersztár című darab bemutatásának gondolata korábban is felmerült a társulatban. Mégis most érett meg a gondolat, hogy a tizedik jubileumon egy izgalmas és rendhagyó produkcióval lepjük meg a közönséget. Mai napig időszerű témával foglalkozunk, olyan feldolgozásra esett a választásunk, amely közelebb hozza Jézus életét és a hatalmi erőviszonyokat” –mondta Stugel Tibor. A modern misztériumjátékban megelevenedik Jézus Krisztus élete, a közönség részese lehet az általa véghezvitt csodáknak, elárulásának, önkéntes áldozatvállalásának. Az Érsekújvári Rockszínpad új darabja minden korosztályt megszólít. Stugel Tibor elmondta, eljátszottak a gondolattal, mi lenne, ha Jézus egy zenei fesztiválon, vagy a téren jelenne meg az embereknek. Vajon hogyan közvetítené mondanivalóját az elfoglalt, mobiltelefonnal a kezében rohanó, internetes közösségi oldalakon társalgók körében és milyen hatást gyakorolna a mai emberre? Az Érsekújvári Rockszínpad társulata mindig újabb és újabb ifjú tehetségeknek nyújtott lehetőséget a bemutatkozásra, az elmúlt egy évtizedben a csapat 95 százaléka kicserélődött, az azóta felnőtté vált diákok elmentek a társulatból, helyükre új énekesek és táncosok érkeztek.

Augusztus 20-án, a KultúrKorzó szervezte érsekújvári Szent István Esten, a darab ősbemutatóján a régi és új tagok együtt ünnepelnek. A Jézus Krisztus Szupersztár című musicalt augusztusban Nagymegyeren, majd Naszvadon is bemutatják, és decemberben újra láthatja az érsekújvári közönség. Az Új Szó a KultúrKorzó állandó médiapartnere.

Szabadtéri zenei élmény 

Profi csapathoz illő nyári bemutatót ígér a mintegy száz szereplőt felvonultató Érsekújvári Rockszínpad a velük első alkalommal közreműködő, kitűnő zenészekből álló zenekarral és kórusokkal együtt. Jézus szerepében Uzsák Dávidot, Júdás szerepben Tihanyi Dániel láthatják. Mária Magdolnát a társulathoz nemrég csatlakozó Simon Orsolya alakítja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?