Tizennégy új töltőállomást kaphatnak a rozsnyóiak

Ha a minisztérium jóváhagyja a város kérelmét, a töltőállomásokat nagyjából másfél év múlva szerelhetik be a város valamennyi pontjában
Rozsnyó |

Az egyre növekvő igények kielégítése érdekében Rozsnyó városa töltőinfrastruktúra kiépítését tervezi az elektromos járművek számára. Štefan Barczi, a város hivatal kommunikációs szakembere szerint ha jóváhagyják a minisztériumhoz beküldött kérelmüket, legalább két tucatnyi töltőállomást szerelhetnek be a város valamennyi pontjában

A városi hivatal lapunknak adott tájékoztatása szerint Rozsnyó több pontján is elektromos autó töltőket lehetne elhelyezni, ezért a városi önkormányzat erre a célra a gazdasági minisztérium megújítási tervéből finanszírozandó, több mint 100 000 eurós összegnek megfelelő felhívása keretében támogatás igénylésére nyújtott be kérelmet. A berendezések beszerzéséhez szükséges kérelmet az önkormányzati képviselők a város legutóbbi, márciusi testületi ülésén hagyták jóvá. Mint kiderült, az önkormányzat a szóban forgó projekt keretében 14 töltőpont kiépítését tervezi, amelyek közül kettő gyorstöltő lesz. A hivatal tájékoztatása szerint az egyes töltőállomások helyszínét már előre kiválasztották. Ha a kérelmüket jóváhagyják, akkor minden egyéb mellett a Betléri és a Szivárvány utcákban, a városi hivatalnál, vagy éppen a városi jégpályánál szerelhetik fel őket. 

„A mi városunkban is egyre nő az elektromos autók száma, éppen ezért is hoztuk azt a döntést, hogy bekapcsolódunk a gazdasági minisztérium felhívásába. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a töltőállomásokat a város saját területén tervezzük megépíteni. A beszerzendő berendezéseket mi magunk szeretnénk működtetni, hogy teljes mértékben a városi önkormányzathoz tartozzanak” 

– közölte szerkesztőségünkkel Štefan Barczi, a hivatal kommunikációs szakembere. Azt, hogy pontosan hány darab elektromos autó van a városiak tulajdonában, a városi önkormányzat nem, de elmondásuk szerint nyilvánvaló, hogy egyre növekszik az ilyen típusú gépjárművek száma. 

„Elsősorban azokon a városrészeken szeretnénk lassú töltési infrastruktúrát kiépíteni, ahol az emberek élnek vagy dolgoznak, természetesen mindezt a szabad parkolóhelyekhez és műszaki lehetőségekhez mérten. Ezzel ellentétben, a gyorstöltési infrastruktúra kiépítése olyan helyekre kell, ahol az emberek rövidebb ideig tartózkodnak” 

– olvasható a város honlapján közzétett, a testületi ülésen előterjesztett javaslatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?