Súlyos vízhiány van Szútoron, a bérlakásokban élők helyzete a legrosszabb

vízcsap

Rendkívüli helyzet van érvényben az ivóvízhiány miatt Szútoron (Sútor), a Rimaszombati járásban. A legrosszabb helyzetben a községi bérlakásokban élő 24 család van – tájékoztatott Gabriel Lakatoš polgármester.

A rendkívüli helyzetet még július 25-én hirdette ki a polgármester, a vízhiányt a tartós szárazság okozta. A településen nincs vezetékes víz, a több mint 600 lakos kutakat használ, azok viszont szinte kiapadtak a szárazság miatt.

A polgármester elmondása szerint a községi bérlakásokban élő mintegy 100 lakos van a legrosszabb helyzetben. Az önkormányzat rendszeresen az ivóvízzel való takarékoskodásra szólítja fel a lakosságot és lépéseket tett a vízellátás biztosítására. „A községi hivatal kútjában van víz, de sajnos emberi fogyasztásra alkalmatlan. A kútból egyéb használatra biztosítunk vizet a lakosoknak” – tette hozzá Lakatoš.

A vízhiány miatt 11 településen van rendkívüli helyzet az országban: Ökröskén (Volica), Darnyán (Drňa), Harmacon (Chrámec), Andrásin (Pača), Lengvárton (Dlhé Stráže), Selmecbányán (Banská Štiavnica), Baldócon (Baldovce), Trencséfogason (Zubák), Szútoron, Ötösbányán (Rudňany) és Szlatvinon (Slatvina).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?