Régió

Stubendek: a komáromi polgárok összefogtak

Komárom | A várakozásokkal ellentétben nem volt szoros a befutó Komáromban. Stubendek László független polgármesterjelölt 3877 szavazatot kapott, ami a leadott voksok 37,56 százalékát jelenti.
author
V. Krasznica Melitta

2014. november 17. 14:50

Második lett a Híd-MKP koalícióban indult Czíria Attila (3047 szavazat – 29,51 százalék), harmadik Anton Marek (független) eddigi polgármester (1873 szavazat – 18,14 százalék). A további sorrend: Benčič Péter (780 szavazat), Gulyás Magdaléna (411 szavazat) és Less Károly (334 szavazat).

Stubendek László a győzelmével kapcsolatban portálunknak úgy fogalmazott: a komáromi polgárok összefogtak, és megmutatták, hogy a civil értékeket, érdekeket szeretnék érvényesíteni. „A város olajozott működése érdekében nagyon sok egyeztetésre lesz szükség” – tette hozzá. Már gondolkodik az alpolgármester személyéről is, de konkrétumokat egyelőre nem árult el.

Az egyeztetésre már csak azért is szüksége lesz az új polgármesternek, mivel a 25 tagú testületbe 8-an kerültek a Híd-MKP közös listáról, a többiek függetlenek. Mivel Stubendek László képviselőként is mandátumhoz jutott, helyére a körzetében a legtöbb szavazatot szerző pótképviselő, Hortai Éva (Híd-MKP) kerül, így lesz 9 képviselője a Híd-MKP koalíciónak. Sikeresen szerepelt a magukat Komáromi Függetlenek Csoportjaként meghatározó 11 tagú csapat, akik közül 8-an mandátumhoz jutottak. Bekerült a testületbe Anton Marek volt polgármester és Bastrnák Tibor parlamenti képviselő is.

Komáromban nagyon alacsony volt a részvételi kedv, a választásra jogosultak mindössze 34,6 százaléka járult urnákhoz, ami járási szinten a legalacsonyabb részvételnek számít. 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
kocsma

Jövőre nagyobb bérpótlék járhat az alkalmazottaknak

Juraj Šeliga

Šeliga azt veti az SaS szemére, hogy nincs B terv

Peter Pellegrini

A Hlas képviselői a kormány leváltására fognak szavazni

alma k

Ne hámozzunk meg minden zöldséget és gyümölcsöt!

Új Szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

fd

KVÍZ: Narvál, okapi... Milyen állatokat rejtenek a következő nevek?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.