Régió

Rimaszombat: 4 újabb esetben diagnosztizáltak sárgaságot, kihirdették a járványt

Rimaszombat | A rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚZV) 4 új, hepatitis A típusú vírusfertőzésre (sárgaságra) figyelmeztet.
TASR

2018. június 22. 14:06

- Fotó: pixabay

A Rimaszombati járás alacsony szociális és higiéniai színvonalú térségeiből összesen már 18 ilyen esetet jelentettek, így már lokális járványról lehet beszélni.

Mária Tolnayová, a besztercebányai székhelyű kerületi Regionális Közegészségügyi Hivatal szóvivőjének elmondása szerint minden esetben laboratóriumi vizsgálat igazolta a hepatitis A típusú vírusfertőzést. Hozzátette: a járványellenes intézkedések keretében mindenkinél, aki érintkezett a fertőzöttekkel, elrendelték az aktív immunizálást. 

2018. június 15. 18:40

A Rimaszombati járásban a sárgaság 14 új esetét regisztrálták

A rimaszombati RÚVZ jelentése szerint az egyik beteg egy 4 évnél fiatalabb kislány, aki szintén rossz higiéniai körülmények között élt. A betegséget ebben az esetben is laboratóriumi vizsgálat igazolta.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?