Párkányból is érdeklődnek a lakások iránt

Kőhídgyarmat. Az ÁllamiLakásfejlesztési Alap nyertes pályázata alapján két új, hatlakásos épülettömböt adnak át a községben jövő tavasszal. Az építkezés 23 millió koronába kerül, s az új lakásokat főképp fiatal családoknak adja majd bérbe az önkormányzat – tudtuk meg Magát László polgármestertől.

Kőhídgyarmat. Az ÁllamiLakásfejlesztési Alap nyertes pályázata alapján két új, hatlakásos épülettömböt adnak át a községben jövő tavasszal. Az építkezés 23 millió koronába kerül, s az új lakásokat főképp fiatal családoknak adja majd bérbe az önkormányzat – tudtuk meg Magát László polgármestertől. Mint elmondta, óriási az érdeklődés az új bérlakások iránt, már eddig is több mint 40 érdeklődő van, sokan költöznének Kőhídgyarmatra a környékbeli falvakból és Párkányból is. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a falu Párkány szomszédja, a bérlakások pedig a Léva–Párkány főútvonal mellett, a közműhálózat közvetlen közelében épülnek.

Várhatóan a bérleti díjak sem lesznek magasak, a polgármester számításai szerint lakásonként háromezer–háromezerötszáz korona lesz a lakbér, ehhez jön még az áramszolgáltatás és a fűtés díja. „Ha jobban belegondolunk, lényegében egy családi házban is fizetünk ennyit, gyakran még többet is a rezsivel együtt, tehát ezt a lakbért méltányosnak tartom – mondta Magát László.

Kőhídgyarmat távlati tervei között további két lakótömb, azaz további 12 lakás megépítése szerepel. „A község mind a turizmus, mind pedig a megközelíthetőség szempontjából előnyös helyzetben van, ezt ki kell használnunk, a fiatalokat helyben kell tartanunk, családalapításra, a közösségi élet kialakítására kell ösztönöznünk, hogy ne öregedjen el, és ne zárkózzon magába a falu” – tette hozzá a polgármester. (buch)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?