Országzászló szentelése Ipolyvisken

Ipolyvisk
Ipolyvisk |

A Nemzeti Összetartozás Napján Ipolyviskre Dömsödről érkezett az országzászló. Az ünnepi programsorozat a község parkjában található első világháborús emlékműnél volt.

A határ menti kisközség és a magyarországi nagyközség között létrejött kapcsolat a múlt század közepéig nyúlik vissza, amikor Dömsöd egy országzászlót adományozott Ipolyvisknek a negyvenes években. Idén ez a hagyomány éledt újra a Nemzeti Összetartozás Napján.

A program keretén belül beszédet mondott Ipolyvisk polgármestere, Dömsöd alpolgármestere és Nyitra megye alelnöke, Csenger Tibor is. A helyi általános iskola tanulói szavalatokkal színesítették a műsor kulturális részét. Az országzászló megszentelése és gondozásba vétele után, a jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet. Záróakkordként közösen elénekelték a Szózatot, majd az oroszkai múzeum hagyományőrzői leadták a díszlövéseket. Az ünnepség második felében hagyományos ünnepi szentmisére került sor az Antióchiai Szent Margit plébániatemplomban.

Dömsöd és Ipolyvisk nem testvértelepülések, azonban ez a találkozó megalapozta jövőbeni kapcsolatainkat. Úgy gondolom, hogy a későbbiekben szóba kerülhet ilyen típusú együttműködés is a két község között” – részletezte Belák Lajos Ipolyvisk önkormányzati képviselője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?