Régió

Nyárasdi összefogás: robogó közadakozásból

Nyárasd | Igazi emberbaráti szeretetről adtak tanúbizonyságot a nyárasdiak, amikor közadakozásból a súlyos beteg Kalmár Péternek vettek egy motoros robogót. „Június 15-re, Péter negyvenedik születésnapjára, az ő megsegítésére szerveztük meg az első jótékonysági koncertet. Péter szklerózis multiplexben szenved, a bal oldala megbénult. Ezen az egy napon 1200 eurót gyűjtöttünk össze” – nyilatkozta Hakszer Mária, a nyárasdi kultúrház vezetője, a gyűjtés egyik szervezője.
Somogyi Katalin

2018. szeptember 12. 17:36

A gyűjtés ötlete Nagy Attilától, a nyárasdi önkormányzat szociális és környezetvédelmi bizottságának elnökétől származik, aki figyelemmel kíséri a hátrányos helyzetben élők sorsát. Az adakozást, a számlanyitást és a gyűjtés koordinálását a helyi Lámpás Polgári Társulás vállalta, Házi Lajos vezetésével. Két helyen, a gyógyszertárban és a kultúrházban tettek ki pénzgyűjtő urnákat, valamint nyitottak egy számlát is, amelyre bárki átutalhat pénzt. A gyűjtés egy éven át tart, 2019. június 14-én zárják le. Az addig összegyűjtött pénzből megpróbálják a súlyos beteg Pétert és az őt ápoló nyugdíjas édesanyját segíteni. Régen fajtatiszta kutyák tenyésztésével foglalkozott és a halászat volt a hobbija. Mióta augusztusban megkapta a robogót, újra el tud menni kedvenc helyére, a Nyárasdot Vásárúttal összekötő hídig vagy a gátőr házáig.

 

2018. szeptember 5. 20:04

Megújult az óvoda Nyárasdon

A legutóbbi közadakozást a nyugdíjasok klubja és a színjátszó csoport közösen szervezte, amikor a nyárasdi családi napon rengeteg palacsintát sütöttek, és az eladásból befolyt 300 eurót átadták a Lámpás Polgári Társulásnak. Legközelebb masszírozógépet vesznek, ami körülbelül 2000 euróba kerül, de mindenki bízik abban, hogy hamarosan összejön ez az összeg is. Péter pedig bízik benne, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor ismét kedvenc hobbijával, a kutyatenyésztéssel foglalkozhat.

A számlaszám, amelyre adakozni lehet Kalmár Péter megsegítésére: Slovenská sporiteľňa Topoľníky, Lampáš o. z., IBAN: SK 22 0900 0000 0051 4548 8476.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Híd: az önkormányzatok bevétele emelkedhet

VIDEÓ: Horror a szlovákiai utakon 31.

Frissítve

Megfontolná a lemondását Kalavská, ha nem indulna el a kórházreform

Vizsgálja a főügyészség a Čistý deň reszocializációs központ ügyét

Szemében látjuk önmagunkat

Új igazgatója van a Czuczor Gergely Alapiskolának

Legfrissebb galériák
Olvasta már?