Régió

Megújult az óvoda Nyárasdon

Nyárasd | Hétfőn a felújított óvodában kezdték meg az óvodások az új tanévet.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 5. 20:04

Hétfőtől birtokba vették a gyerekek a felújított óvodát. (A szerző felvétele)

A nyárasdi is annak a közel 140 dél-szlovákiai óvoda egyike, amelyeket a magyar kormány óvodaprogramja keretében, magyarországi támogatással újítottak fel az elmúlt két évben, Szlovákia magyar lakta településein. Bacsó László polgármester elmondta, a felújítást még júniusban kezdték. „Június végéig főleg azokat a munkálatokat végeztük el, amelyek nem zavarták a gyerekeket, ilyen volt például a konyha csempézése. A legnagyobb munkák ezután kezdődtek. Az
egész épületet szigeteltük, újrafesttettük kívül-belül, parkosítottunk és megépíttettünk egy kisebb közlekedési parkot is az udvaron. A konyha szinte teljes berendezését modernizáltuk. Minden munkát helyi szakemberek végeztek el” – nyilatkozta a polgármester.
Az óvoda felújításra 25 millió forintot kapott a falu a magyar kormánytól, ám ez nem volt elég arra a széleskörű felújításra, amit terveztek, az önkormányzat tízezer euróval egészítette ki az összeget. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Grezsa István miniszteri biztos, aki a Kárpát medence óvodafejlesztési programját felügyeli, valamint Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke. A magyar óvodát látogató gyerekek létszáma évről évre növekszik Nyárasdon, ebben a tanévben 77 gyerek jár az intézménybe. (sk)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bugár: Meg kell egyezni a bírójelöltekről

Tragédia: Öngyilkos lett egy fiatal férfi a szlovák-magyar határon

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

Rimaszombat: Támogatásból készülhet el a téli stadion lelátója

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Rendkívüli állapotot hirdet Trump, hogy megépülhessen a mexikói fal

Legfrissebb galériák
Olvasta már?