Régió

Nyár végére kész a csatornarendszer Nyárasdon

Nyárasd | A 13,6 millió eurós beruházás a község 5 százalékos önrészével, európai uniós hozzájárulással épül.
Somogyi Katalin

2018. augusztus 22. 16:20

Most a Fő utcán dolgoznak - A szerző felvétele

Épül a csatornahálózat a csallóközi községben. Tavaly áprilisban fejeződtek be az előkészítő munkák, valamint az engedélyeztetések, és tavaly július elején kezdődött az építkezés. „Bő egy év elteltével a csatornarendszer 86 százaléka elkészült, sőt, a felbontott utak nagy részét is sikerült leaszfaltozni” – nyilatkozta Bacsó László polgármester. A 13,6 millió eurós beruházás a község 5 százalékos önrészével, európai uniós hozzájárulással épül. A polgármester szerint ez az évszázad beruházása a faluban, nem valószínű, hogy a közeljövőben ilyen volumenű építkezésre sor kerül.

2018. augusztus 9. 11:22

Felújították a nyárasdi temetőt

A munka most a Fő utcán zajlik, ami miatt forgalomkorlátozásra kell számítani. Lefektetik a csöveket és tisztítóállomást is építenek. Az eredeti tervek szerint ide csatlakozott volna a vásárúti és a vámosi csatornarendszer, de a csatornázás a Tőkési-ág alatt bonyolult technikai megoldásokat igényelne, ezért a tisztítóállomás csak a közel 3000 lakosú Nyárasdot fogja szolgálni, de megvan a lehetőség a későbbi bővítésre. Az építkezést három év alatt kell befejeznie a kivitelezőnek. Bacsó László szerint ezt a határidőt sikerül betartani, mert a munkálatok a harmonogram szerint haladnak. „A csövek nagy részét már lefektették, a tisztítóállomásnak egy éven át próbaüzemben kell működnie, csak utána lehet átadni az építkezést. A fővezeték megépül, de a házakat a tulajdonosoknak saját költségükön kell csatlakoztatnia. Szerencsére egyre több lakos tartja fontosnak a szennyvíz elvezetését, ha másért nem, az ivóvíz megóvásáért. Ahhoz, hogy a hálózat gazdaságosan működjön, a háztartások legalább 85 százalékának kellene a rendszer részévé válnia az elkövetkező öt évben” – mondta a polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?