Megújulnak a buszmegállók Nádszegen

Nádszeg-buszmegálló-takarítás
Nádszeg |

Közösségi összefogással, a tanulók segítségével szépülnek a buszmegállók Nádszegen. A barkácskör növendékei szemeteskosarat készítettek a főszeri megállóhoz és le is takarították az építményt. A Föld napja alkalmából további két megállót tesznek rendbe az iskolások, hogy az utasok kellemesebb környezetben várhassák az autóbuszt.

Elkészült és a hétvégén a helyére került az új szemetes kosár a főszeri buszmegállóban Nádszegen. A Szabó Gyula formatervező vezetésével működő alkotóműhely tagjai oldószerrel, tisztítószerekkel és különféle takarító eszközökkel vonultak ki a helyszínre, ahol szorgos munkával rövid idő alatt megtisztították a buszmegállót a graffititől, plakátoktól és más szennyeződésektől, majd felszerelték a szemetest is. 

„Az elmúlt hetekben a műhelyben készült a szemetes kosár, ami egy pulttal kiegészített fiókos rendszer, hogy könnyű legyen a kiürítése. A gyerekek abszolút vevők voltak az ötletre, lelkesen vettek részt a megvalósításban. Három csoporttal foglalkozom, mindegyikük részt vett a munkában, az alapján, hogy melyik feladat állt közel hozzá. Különféle anyagokat használtunk, a fiatalabbak vágtak, az idősebbek egy testből hajtották meg a keretet, volt benne matek, számolni is kellett, a hegesztést én végeztem, ők csak nézték” 

– mondta el Szabó Gyula. A kezdeményezés lényege az volt, hogy a műhelyben készülő tárgyak eladásából befolyt összeget fordítsák a felújításra. Sikerült is megvalósítani az elképzelést, több fejhallgatóállványt és mérőkanalat eladtak az elmúlt időszakban, így a tisztítószereket és a szemetes kosár alapanyagait is a bevételből vásárolták meg. Többen szívesen támogatták volna anyagilag a kezdeményezést, de Szabó Gyula visszautasította a felajánlott adományokat, mert az volt a célja, hogy bemutassa, milyen munka folyik a barkácskörön, a támogatók kapjanak valamit a pénzükért. A helyi Petőfi Sándor Alapiskola két osztálya úgy döntött, csatlakozik a takarításhoz és a Föld napja alkalmából vállalta a további két buszmegálló rendbetételét. Az alkotóműhely vezetője örömét fejezte ki ezzel kapcsolatban, hiszen máris akadtak olyanok, akik hasonlóan fontosnak tartják, hogy önkéntes munkát vállaljanak a közösség érdekében. Nem tartja kizártnak, hogy a falu elején és a rendőrség épületénél álló buszmegállókba is készítsenek szemetes kosarat, de egyelőre ilyen terv még nincs.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?