Megszépítenék a buszmegállót Nádszegen

Nádszeg-buszmegálló
NÁDSZEG |

Két és fél éve foglalkozik gyerekekkel alkotóműhelyében Szabó Gyula Nádszegen. Most közösségi projektbe fogtak, a helyi buszmegállót szeretnék kicsinosítani.

A nádszegi formatervező, Szabó Gyula 2022 őszén kezdett gyerekeket oktatni műhelymunkára. Azóta számos technikát megtanult az 5-7. és 8-9. évfolyamos, összesen kilenc tanítványa. Különféle anyagokból készült dísz- és használati tárgyakat készítenek hétről hétre. A napokban felhívást tettek közzé, amelyben arra kérik a lakosokat, vásárolják meg az általuk készített dolgokat. Ennek bevételét ugyanis szeretnék a főszeri buszmegálló megszépítésére fordítani. 

„Nem teljes mértékű felújítás lenne, csak szeretnénk letakarítani a sok rétegben ráragasztgatott plakátokat, hirdetéseket, a hátuljáról pedig lemosni a graffitiket. A további probléma a buszmegállóval, hogy nincs a közelben szemétkosár. A szomszédos gyorsbüfénél van, de közelebb nincs. A megoldást minden bizonnyal az utasok találták ki, ugyanis valaki mindig felköt a buszmegállóra egy zsákot, amibe lehet gyűjteni a szemetet, de gyakran a kóbor kutyák széttépik, így a hulladék a Forró patakban köt ki. Ezért szeretnénk egy szemetest készíteni a szakkörös gyerekekkel és kihelyezni a buszmegállóhoz” 

– fejtette ki Szabó Gyula. Elképzelését elmondta Nádszeg polgármesterének, Kacz Évának, aki teljes mértékben támogatja az ötletet és vállalta, hogy a kukát a község alkalmazottai rendszeresen kiürítik. Szabó Gyula a Föld napja alkalmából szeretné megvalósítani a tervét, addig várják a vevőket a gyerekekkel közösen készített fejhallgatóállványra és mérőkanálra. Előbbi fa, plexi és fém felhasználásával, többféle technikával készült, utóbbi pedig kovácsmunka, vasból készült kanál, amelyet kávé, tea vagy más élelmiszer kimérésére lehet használni. A kuka is vasból készül, a tanítványok gyakorolhatják a festést, hegesztést, fúrást, csavarozást, csiszolást, nittelést az elkészítése során. Szabó Gyula azt szeretné, ha a gyerekek nem csak a maguk örömére tevékenykednének, hanem kimennének a műhelyből és a közösségnek is haszna lenne belőle. Örülne, ha megtanulnák, hogy egy adott problémára ők, illetve a helyi közösség tagjai is megoldást találhatnak. Vallja, hogy ha a gyerekek valaminek a létrehozásában részt vesznek, akkor sokkal inkább magukénak érzik, máshogy viszonyulnak hozzá, jobban odafigyelnek rá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?