Megkezdődött a forgalom-elterelő táblák kihelyezése Galántán a vízvezeték karbantartása miatt

GA-vízvezeték
GALÁNTA |

Már elkezdték kihelyezni a forgalom-elterelő táblákat a vízvezeték július 10-re tervezett karbantartása miatt. A város vezetése türelemre kéri és folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a történésekről.

Galánta város vezetése és a Nyugat-Szlovákiai Vízművek Rt. kedden tájékoztatta a lakosságot a vízvezetékek tervezett karbantartásáról és javításáról, amely július 10-én valósul meg. Kolek Péter polgármester arra kérte a lakosokat, hogy legyenek türelmesek és toleránsak, míg tart a munka. Hangsúlyozta, hogy a város közösségi oldalán megjelent téves információkkal ellentétben nem zárják el egy hétre a vizet, csupán egy napra. Felsorolta az érintett városrészeket, utcákat, amelyeken forgalomelterelés is várható. Ezek listája megtalálható a város honlapján és közösségi oldalán, valamint az összes tudnivaló és ajánlás a karbantartással kapcsolatban.

Szabó Zoltán, a Nyugat-Szlovákiai Vízművek Rt. igazgatója kiemelte, előre tervezett projektről van szó, melynek során zárófejeket szerelnek fel és cserélnek ki a vezetékeken annak érdekében, hogy egy esetleges csőtörés során könnyebb legyen a hibát elhárítani és ne kelljen az egész városban szüneteltetni a vízellátást.

„Kollégáink már elkezdték a vezetékek feltárását és ellenőrzését, hogy július 10-én minél hamarabb és hatékonyabban elvégezhessük a munkát, és ne érjen minket semmilyen meglepetés, ami esetleg bonyodalmakat okozhat. A tervek szerint a munka befejezése után máris megnyitjuk a vízcsapokat, hogy a közegészségügyi hivatal munkatársai tudjanak mintát venni az ivóvízből”

– fogalmazott. Hangsúlyozta, július 10-én az egész városban és Taksonyon sem lesz víz egész nap, ivóvizet a város több pontján kihelyezett ciszternás kocsikból csapolhatnak a lakosok. Ezt a vizet, illetve a karbantartási munka befejeztével a vezetékes víz minőségét is a regionális közegészségügyi hivatal fogja folyamatosan ellenőrizni. Az igazgató felhívta a figyelmet, ha bárki rongálást vagy meghibásodást észlel a ciszternás autón, azonnal értesítse a vízműveket vagy a városi rendőrséget. Ugyanakkor arra is megkérte a lakosokat, hogy felesleges telefonhívásaikkal és kérdéseikkel ne hátráltassák a munkavégzést. Minden fontos tudnivalót folyamatosan közzétesznek majd a város és a vállalat honlapján és közösségi oldalán.

Peter Závodský, Galánta alpolgármestere azzal egészítette ki, hogy a vízleállás nem érinti Nemesnebojsza városrészt, valamint a kórházat és a rendelőintézetet, mert ezeket ideiglenesen a szeredi vezetékre kötik. Nyomatékosan kérte a lakosokat, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket azért, hogy megóvják a vagyonukat, vagyis zárják el az ingatlanjaikban a főcsapot, a víz újraindítása után pedig ellenőrizzék a nyomást a csövekben, hogy megelőzzék az esetleges meghibásodást a víznyomás változása miatt.

„A városi rendőrség fokozottan figyeli majd a Királyi (Kaskády) víztározónál található artézi kutat, valamint a kihelyezett ivóvíztartályokat. Amennyiben valaki problémát tapasztal, a primator@galanta.sk, a viceprimator@galanta.sk e-mail címen vagy a vízműveknél telefonon tegyen bejelentést. Minden kérésre sorban reagálunk”

– tájékoztatott az alpolgármester. A regionális közegészségügyi hivatal ajánlásai közül kiemelte, hogy nagyon fontos a csapokon lévő szűrők kitisztítása és fertőtlenítése a leállás után. A víz akkor lesz újra iható, ha a közegészségügyi hivatal kiadja erről a jelentést. Az alpolgármester hozzátette, még ez után is előfordulhat, hogy szennyeződés lesz a vízben, ezért azt ajánlják, a mosást időzítsék későbbre.

A városi hivatalban a lakossági ügyekkel foglalkozó részlegen július 10-11-én a polgármester kötelező szabadságot rendelt el az alkalmazottaknak, ezért az ügyfélfogadás szünetel ezen a két napon, illetve a Galandia akvapark szintén zárva tart. A galántai székhelyű vállalatoknak, szervezeteknek, intézményeknek szintén azt tanácsolják, hogy szabadságot vegyenek ki, zárjanak be vagy ha megoldható, home office módban dolgozzanak.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?