Régió

Marad a káosz a párkányi iskola utcában

Párkány | A reggeli csúcsforgalom idején zsúfolt, kaotikus és rendkívül veszélyes a párkányi Ady utca, ahol négy oktatási intézmény is van.
Gulyás Zsuzsanna

2016. december 8. 09:57

Itt található a magyar és a szlovák alapiskola, a gimnázium és egy óvoda is. 1500 óvodába és iskolába igyekvő gyerek biztonságát veszélyeztetik reggelente az autók.
 
Az Ady utca közlekedésbiztonsága a párkányi önkormányzat ülésein visszatérő téma. A képviselők évek óta próbálkoznak a helyzet rendezésével, a gyalogosok és az autósok számára is elfogadható megoldást találni. Az utca két végén lakóházak vannak, a közlekedés a reggeli órákban teljesen átláthatatlan és balesetveszélyes. Mivel nincs behajtást tiltó tábla, az autóval közlekedő szülők az iskola kapujáig szállítják gyereküket. Az iskolák előtt megálló vagy parkoló kocsik miatt gyakran torlódás alakul ki. Előfordul, hogy a szűk, kétirányú utcában négy sávban állnak az autók, ami a járdán közlekedő gyerekekre nézve sem biztonságos. Kerékpárral a reggeli csúcsforgalom idején életveszélyes manőverezni.
 
A képviselő-testület decemberi ülésén ismét napirendre került a probléma. A közlekedési szakértőkből, a városi hivatal munkatársaiból, önkormányzati képviselőkből és az iskolaigazgatókból álló munkacsoport több hónapig dolgozott azon a projekten, amit a testület végül nem fogadott el. A tervet Folk Róbert, a városfejlesztési osztály vezetője vázolta. A 70 ezer eurós projekt az utca egyirányúsításával, továbbá megemelt kerékpárút és járda kialakításával számolt. A képviselők közül többen úgy vélték, a költséges beruházás megkezdése előtt egy évig – próbaképpen – egyirányúsítani kellene az utcát, hogy kiderüljön, működne-e az új forgalmi rend és nem terhelné-e a környező utcákat. Előfordulhat, hogy az Ady utca egyirányúsítása miatt reggelenként a Petőfi utca dugulna be – figyelmeztettek. Néhányan rámutattak arra is, hogy a probléma csak a tanév alatt és csupán reggel fél héttől 7.50-ig áll fenn. A képviselők végül úgy döntöttek, az ügyet a következő ülésre, februárra halasztják.
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: egy új fertőzöttet regisztráltak vasárnap

Párkány

Lesz új játszótér, a régiek sorsa bizonytalan

Gál Tamás és Kiss Szilvia a bergmani kamaradráma egyik jelenetében (Fotó: Csavar Színház)

Keddtől ismét játszik a Jókai Színház

usa zavargások

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlattak az amerikai fővárosban

sylvester stallone

GALÉRIA: 3,35 millió dollárért megvehető Stallone nyaralója

Téma

Téma a VASÁRNAPBAN: Trianoni árvák vakvágányon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.