Régió

Mutatjuk, jövőre kik táborozhatnak ingyen Gombaszögön

Gombaszög | A szervezők számos új tervvel készülnek a jövő évi táborra. Változatlan jegyárak mellett jövőre ezúttal az Érsekújvári járás lakosai kaphatnak ingyen belépőt a táborba.
Vataščin Péter

2019. december 5. 18:00

Gombaszög
- Vataščin Péter felvétele

„A fejlesztések mind azt szolgálják, hogy Gömörben tartsák a turistákat” – magyarázta tevékenységük egyik lényegét Orosz Örs, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője. Az egyhetes rendezvény 2020. július 13-a és 19-e között lesz, lényegében tehát a szokott időpontban. A jegyek már megvásárolhatók az interneten, áruk nem emelkedik. 

Jövőre az Érsekújvári járás lakói lesznek azok, akik ingyen belépőt kaphatnak a táborba, amelyhez ezúttal is külön vonatjáratot indítanak.

Orosz Örs hosszan sorolta a helyszín fejlesztésének és bővítésének terén elért előrelépéseket, amelyeket főleg a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, Kassa megye és a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával vittek végbe. A fejlesztések között az egyik legjelentősebb a még feltárás alatt álló pálos kolostor revitalizációja, amelynek a már elkészült látványterve jelenleg engedélyeztetés alatt áll az állami szerveknél. Ezenfelül egyebek mellett 900 méteres drótkötélpálya fogja összekötni a tábor felső helyszínét az alsóval. Terítéken van még az étterem kisebbik részének befejezése és a faházak cseréje is.


Az 5 színpadon zajló zenei programokról Bokor Réka elmondta, jövőre szeretnék közönségtalálkozókkal színesíteni a zenei programot, illetve régi álmunk egy improvizációs sátor kialakítása, ahol a zenészek együtt alkothatnak, illetve szakmai kapcsolatot építhetnek. 

Elmondta továbbá, hogy a zenekaros szavazásukon a legtöbb résztvevő az erdélyi Bagossy Brothers Companyt szerette volna látni a tábor színpadán, így őket a szervezők meghívják a jövő évi műsorba. Tömöl Gabriella, a klasszikus zenének helyet adó Korona-sátor vezetője is beszámolt tevékenységükről, külön kiemelve, hogy a kóruséneklés is Gombaszög integráns részévé vált.

Kocskovics Péter főszervező-helyettes szólt a 2019-es év statisztikáiról. Ezek szerint 28 914 főt számlált a heti kumulált látogatószám, amely pedig 5000-rel jelent több személyt 2018-hoz képest. Ezenfelül 27 helyszínen 455 programot valósítottak meg.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič
Frissítve

Ezúttal Matovič került a plágiumbotrány középpontjába – lemond, ha teljesítette ígéreteit

peter pellegrini
Frissítve

Pellegrini felszólította Čaputovát, hogy ne írja alá az ügyészségről szóló törvényt

Ivan Korčok

Korčok: Nagy-Britanniának kétféle listája van a kockázatos országokról

Richard Raši

Raši szerint Matovičnak le kellene mondania a plágiumgyanú miatt

Branislav Gröhling

A Za ľudí képviselői nem fogják követelni Gröhling lemondását

film

Filmmúzeum: a felforgató tanítók

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.