Régió

Mutatjuk, jövőre kik táborozhatnak ingyen Gombaszögön

Gombaszög | A szervezők számos új tervvel készülnek a jövő évi táborra. Változatlan jegyárak mellett jövőre ezúttal az Érsekújvári járás lakosai kaphatnak ingyen belépőt a táborba.
Vataščin Péter

2019. december 5. 18:00

Gombaszög
- Vataščin Péter felvétele

„A fejlesztések mind azt szolgálják, hogy Gömörben tartsák a turistákat” – magyarázta tevékenységük egyik lényegét Orosz Örs, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője. Az egyhetes rendezvény 2020. július 13-a és 19-e között lesz, lényegében tehát a szokott időpontban. A jegyek már megvásárolhatók az interneten, áruk nem emelkedik. 

Jövőre az Érsekújvári járás lakói lesznek azok, akik ingyen belépőt kaphatnak a táborba, amelyhez ezúttal is külön vonatjáratot indítanak.

Orosz Örs hosszan sorolta a helyszín fejlesztésének és bővítésének terén elért előrelépéseket, amelyeket főleg a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, Kassa megye és a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával vittek végbe. A fejlesztések között az egyik legjelentősebb a még feltárás alatt álló pálos kolostor revitalizációja, amelynek a már elkészült látványterve jelenleg engedélyeztetés alatt áll az állami szerveknél. Ezenfelül egyebek mellett 900 méteres drótkötélpálya fogja összekötni a tábor felső helyszínét az alsóval. Terítéken van még az étterem kisebbik részének befejezése és a faházak cseréje is.


Az 5 színpadon zajló zenei programokról Bokor Réka elmondta, jövőre szeretnék közönségtalálkozókkal színesíteni a zenei programot, illetve régi álmunk egy improvizációs sátor kialakítása, ahol a zenészek együtt alkothatnak, illetve szakmai kapcsolatot építhetnek. 

Elmondta továbbá, hogy a zenekaros szavazásukon a legtöbb résztvevő az erdélyi Bagossy Brothers Companyt szerette volna látni a tábor színpadán, így őket a szervezők meghívják a jövő évi műsorba. Tömöl Gabriella, a klasszikus zenének helyet adó Korona-sátor vezetője is beszámolt tevékenységükről, külön kiemelve, hogy a kóruséneklés is Gombaszög integráns részévé vált.

Kocskovics Péter főszervező-helyettes szólt a 2019-es év statisztikáiról. Ezek szerint 28 914 főt számlált a heti kumulált látogatószám, amely pedig 5000-rel jelent több személyt 2018-hoz képest. Ezenfelül 27 helyszínen 455 programot valósítottak meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Ajtónkon kopog a koronavírus

kórház nagyszombat

Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt szállítottak kórházba egy nőt Nagyszombatban

Hodos

Elbúcsúztatták a telet a dőrék

Vágsellye

Farsang farka Vágsellyén és Érsekújvárban

parlament illusztráció

Gyorsított eljárásban fogják tárgyalni a 13. nyugdíj bevezetését

ausztrália tűz

Az erdők ötödét elpusztították a bozóttüzek Ausztráliában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.