Régió

Lesz-e idén Karva-Párkány kerékpárút?

Komárom/Izsa/Pozsony | A szlovák kormány döntése és egy elbírálás előtt álló pályázat kell ahhoz, hogy változzon a helyzet – jó esetben 2020 második felében. A Duna mentén vonuló kerékpárút befejezése gyakorlatilag hosszú évek óta csúszik, miközben nyaranta kerékpáros turisták tömegei haladnak át ezen az útvonalon.
Vataščin Péter

2020. május 29. 18:00

Komárom
- Vataščin Péter felvétele

Ha az új komáromi Duna-híd kivitelezője felszabadítja az építési területet, valamint a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) befejezi az utolsó hiányzó rövid szakaszt, akkor idén lényegében akadálytalanul és biztonságosan elkerékpározhatunk Komáromból Pozsonyba és vissza – noha a kerékpáros infrastruktúra egyéb területeire itt is ráférne még egy komolyabb befektetés. A csallóközi szakasz szénája viszont meglehetősen jól áll a Vág és Garam közéhez képest, ahol még elég nagy „lyuk“ tátong a Duna mentén végigfutó kerékpáros úton – amely egyébként része az európai kontinenst az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig átszelő Eurovelo 6-os kerékpáros útvonalnak. Néhány éve ugyan kiépült a Komárom és Zsitvatő, illetve Dunaradvány közti szakasz. Főleg a régi országút segítségével Dunamocs és Karva közt is közlekedhetnek a két kerék szerelmesei, utána azonban már „dzsungelharc“ következik. A bringások hozzávetőlegesen Csenke és Párkány között lényegében vagy a 63-as számú úton, vagy a Duna-töltés füves, illetve kavicsos koronáján tehetik meg az előttük levő 17-20 kilométeres távot a Párkányig.

Kedvező elbírálásra várva

A Komárom és Párkány közötti szakasz önkormányzatai közül gyakorlatilag mindegyiknél tisztában vannak azzal, hogy a falvaikon keresztülhaladó nyugat-európai turisták óriási gazdasági potenciált jelenthetnek – ha van hol és miért megállniuk. A Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás (VDIRT) elnöke – illetve az egyik érdekelt község, Izsa polgármestere –, Domin István az Új Szónak elmondta, jelenleg egy INTERREG-es pályázatuk elbírálására várnak, amellyel immáron harmadszor futnak neki a kerékpárút befejezésének. Nyitra megye már támogatta a beadott dokumentációt, most egy független bizottság fog dönteni az elképzelésükről, ám ez a járvány miatt késik. Ha a VDIRT megkapja a zöld fényt – és persze még az építési engedélyt is, – úgy mintegy 2 millió euróval tudnának beszállni a Karva-Párkány szakasz kiépítésébe. Domin István szerint maga a munka néhány hét alatt elvégezhető, a feladat nehézségét inkább az adminisztratív terhek adják.

Első az árvízvédelem

A Duna-töltés értelemszerűen árvízvédelmi építmény, s mint ilyen, az SVP-hez tartozik. Dúcz József, a vállalat pozsonyi telephelyének igazgatója lapunknak elmondta, idén a Karva és Párkány közti töltés magasítását, illetve megerősítését fogják elvégezni. A munkálatoknak része lehet majd az aszfaltozás is, mivel az a szakember szerint „védőpecsétet“ jelent a gát számára. Hogy erre sor kerül-e majd, az Dúcz szerint egyedül a kormány döntésének függvénye, ugyanis az illetékes minisztérium folyósít majd erre pénzt. Ez, ha megtörténik, várhatóan csak egy alapszintű, 5 centiméter vastagságú aszfaltrétegre lesz elég. Ezért is volna jó, ha a VDIRT is be tudna szállni egy nagyobb összeggel akár idén, akár később, mivel azzal még erősebbé tudnák varázsolni a kerékpárutat.

Kihasználatlan lehetőség

Farkas Iván, Muzsla polgármestere az Új Szó és a Trend gazdasági hetilap februárban Paton tartott konferenciáján arról számolt be, hogy a községen áthaladó nyugat-európai kerékpárosok körében rendszeres a felháborodás a befejezetlen kerékpárút miatt. Farkas szerint ezzel potenciális visszatérőket és újabb turistákat veszt el a térség. Domin István és Dúcz József szerint is nagy problémát okoz a befejezetlenség. Az SVP szakembere szerint sokat jelenthet, ha például egy német turista utólag azt mondja, „ott voltam Szlovákiában, s szépen végigmentem a Duna mellett”. Ugyancsak minden érintett egyetért abban, hogy jócskán fejlesztésre szorul még az infrastruktúra is: a kerékpáros pihenőhelyek, szervizpontok szaporítása alapvető követelmény, de jobban össze kéne kötni a falvak központjait a bringautakkal, több helyi érdekességet felmutató, többnyelvű információs táblákra is szükség volna, valamint a meglevő helyi cégek is hangsúlyosabban kínálhatnák szolgáltatásaikat a túrázóknak.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Félmilliárdos Matovič-csomag

R7-es gyorsforgalmi út
Frissítve

Tudjuk, mikor nyit az R7-es gyorsforgalmi út

stadion

Nem veszi meg az állam a Nemzeti Futballstadiont

Duba Gyula

Szembesülés a valósággal

Antarktisz

Több tonnányi mikroműanyagot sodor a szél az óceánokba egészen az Antarktiszig

Hatékony lehet a koronavírus kezelésében egy koleszterincsökkentő gyógyszer

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.